Μενού
Καφέ στις Σέρρες
Καφέ στις Σέρρες που εργάζονται άτομα με αναπηρία | Glomex - @Action24
  • Α-
  • Α+

Οι Σέρρες στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπερίληψης τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς μετά την Αθήνα, είναι από τις πόλεις που λειτουργεί επιχείρηση, όπου απασχολούνται άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Ο Ανδρέας Αβραμίδης, ιδιοκτήτης του καφέ στις Σέρρες, μίλησε στο Action 24 όπου είπε τα εξής: «Το καφέ λειτουργεί μόλις τέσσερις μήνες. Ξεκινήσαμε τον Δεκέμβριο τη λειτουργία μας, είναι κάτι πολύ φρέσκο στην πόλη».

«Η ιδέα ήταν συλλογική, με την έννοια ότι εμείς ασχολούμαστε τα τελευταία έξι χρόνια με δομές ατόμων με αναπηρία, σε διάφορα επίπεδα, και προέκυψε ως ανάγκη, γιατί αυτά τα παιδιά μετά από κάποια ηλικία δεν έχουν να απασχοληθούν και η πρόσβασή τους στην εργασία είναι πολύ δύσκολη» τόνισε ο κ. Αβραμίδης για το καφέ.

«Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν καφέ, να σερβίρουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι χαρά έρχονται στη δουλειά. Πρόκειται, πάντως, για μία ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε επιδοτούμενο, ούτε συγχρηματοδοτούμενο για να φτιαχτεί τέτοιο καφέ» συνέχισε ο ιδιοκτήτης στις Σέρρες.

«Όλα έχουν γίνει με δικά μας κεφάλαια. Υπάρχουν μεν κάποια προγράμματα, αλλά είναι δυσλειτουργικά. Τα παιδιά πληρώνονται από εμάς και η επένδυση αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, οι Σερραίοι ανταποκρίνονται στην πρωτοβουλία» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA