Μενού
gainnis gabalas
Γιάννης Γαβαλάς | Facebook
  • Α-
  • Α+

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, ο δημοφιλής σκηνοθέτης, Γιάννης Γαβαλάς, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο ηθοποιός και βουλευτής με την «Πλεύση Ελευθερίας» επισημαίνει πως ο Γιάννης Γαβαλάς «μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμίο της Ελλάδας στην Κίνα, όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια, δημιουργώντας και οικογένεια εκεί».

Η Εξόδιος Ακολουθία, όπως σημειώνει ο κ. Μπιμπίλας, θα γίνει αύριο, Παρασεκυή στον καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά στις 10:00 το πρωί.

Η ανάρτηση Μπιμπίλα

«Έφυγε ακόμα ένας καλός φίλος, σκηνοθέτης των νεανικών μου χρόνων και ιδρυτής του Θεάτρου Νεολαίας τη δεκαετία του '80, που ήταν φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών σήμερα.

Μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό της Ελλάδας στη μακρινή Κίνα, όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια, δημιουργώντας και οικογένεια εκεί. Ο Γιάννης Γαβαλάς, ο πράος, ο ευγενικός και πολυδιαβασμένος καλλιτέχνης.

Συνεργάστηκα μαζί του στην παιδική παράσταση «πούντα, μα πούντο το πιθηκάκι» του αξέχαστου Τάκη Καρνάτσου, όπου συμπρωταγωνιστούσε, μεταξύ πολλών άλλων, με τους αξέχαστους φίλους μου, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου (τη μετέπειτα γνωστή στιχουρχό) και Γιάννη Ευδαίμων από το θέατρο τέχνης.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή από το νκαθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά στις 10 το πρωί (Φίλωνος 23). Στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ 2020, που ήταν αφιερωμένο στους Έλληνες καλλιτέχνες που έδρασαν στο εξωτερικό τον είχαμε τιμήσει.

Καλο ταξιδι Γιάννη μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA