Μενού
patir-antonios
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ι. Σέβη που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα, η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός ενώ στον πατέρα Αντώνιο αποδίδεται ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Και οι δύο βαρύνονται με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Επίσης, για το πλημμέλημα της συνέργειας σε υπεξαίρεση διώκεται ένας πρώην εργαζόμενος στην Κιβωτό του Κόσμου κι ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού καθώς ένα μέρος του μισθού του υπάλληλου (30.000 ευρώ) φαίνεται να γύριζε στην οργάνωση ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Πατέρας Αντώνιος: Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα στις εξηγήσεις που έδωσαν δύο φορές ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ωστόσο οι απαντήσεις τους δεν κρίθηκαν πειστικές από τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται και σχετίζονται με την αγορά από το ζεύγος ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό.

Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά και κατά τις εισαγγελικές αρχές διατέθηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Πατέρας Αντώνιος: Για υπεξαίρεση 

Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Κιβωτού που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Αφορά επίσης 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος αναμένεται το προσεχές διάστημα να καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA