Μενού
arni katsiki
Αρνιά και κατσίκια πριν από το Πάσχα. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISS
  • Α-
  • Α+

Τον τρόπο με τον οποίο αρνιά από τη Ρουμανία «βαπτίζονται» ελληνικά αποκάλυψαν επαγγελματίες του κλάδου, ενόψει Πάσχα.

«Τα τελευταία χρόνια εισάγονται αρνιά από την Ρουμανία, έρχονται σε χρόνο που δεν υπάρχει ζήτηση, μπαίνουν σε βαθιά κατάψυξη και ο κόσμος τώρα το Πάσχα θα φάει ένα κατεψυγμένο αρνάκι που θα πουληθεί για φρέσκο», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Κοζάνης, Λεωνίδας Αρνίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έρχονται με τις νταλίκες νόμιμα και ωραία, χωρίς έλεγχο στα σύνορα, όλοι είναι μιλημένοι».

«Συνήθως αυτή την διαδικασία την κάνουν οι μεγάλοι χορηγοί των μεγάλων καναλιών τα σουπερμάρκετ. Αυτοί κάνουν τις μεγάλες εισαγωγές κρεάτων. Παροτρύνουμε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από τα συνοικιακά κρεοπωλεία και μόνο ντόπια ελληνικά κρέατα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελληνοποιούνται» τα αρνιά

«Οι ελληνοποιήσεις είναι μια γάγγραινα για τους Έλληνες κρεοπώλες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, το θέμα είναι πώς θα τις ελαχιστοποιήσουμε», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας, Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

«Εμείς σαν Ένωση, εδώ και δεκαετίες, κάνουμε συνέχεια καταγγελίες, υπομνήματα, διαμαρτυρίες στα συναρμόδια υπουργεία, αλλά δυστυχώς η μείωση αυτών των φαινομένων είναι μικρή. Η ζημιά είναι τεράστια για την ελληνική κτηνοτροφία, τον Έλληνα κρεοπώλη και κατά προέκταση στον Έλληνα καταναλωτή», συμπλήρωσε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA