Μενού
fotia
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δραματική είναι η κατάσταση με τις φωτιές που καίνε τη Μαγνησία με το Βελεστίνο να είναι στην «καρδιά» του πύρινου μετώπου.

Στη Μαγνησία και στην ευρύτερη περιοχή από τη 1μμ ξέσπασαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα στο Νέο Πλάτανο, στο Βελεστίνο, στο Κρόκιο, στις Μικροθήβες και στο Σέσκλο, καθώς και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Στα σημεία που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ έχουν σταλεί και μηνύματα του 112 που προειδοποιούσαν τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών για πυρκαγιά στην περιοχή τους καλώντας τους ταυτόχρονα σε ετοιμότητα.

Πριν λίγο οι κάτοικοι στις περιοχές Δίμηνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο, καθώς η φωτιά μαίνεται.

Την τελευταία ώρα πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στη Λευκάδα Σπερχειάδας, στο Νέο Χαλκιόπουλο Άρτας, στην Κάτω Τιθορέα Βοιωτίας, στη Βρυσιά Φαρσάλων, στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και αλλού.

Νωρίτερα το πρωί είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε πευκοδάσος στο χωριό Βίταλα δυτικά της Κύμης στην Εύβοια, η οποία ήταν αρκετά δύσκολη, επενέβησαν όμως αμέσως επίγεια και εναέρια μέσα και οριοθετήθηκε στις 11:10. Το ίδιο συνέβη και στην Αργαλαστή Πηλίου αλλά και στην στη Μαλαισία Βοιωτίας.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA