Μενού
fotia rodos
Φωτιά στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Βελεστίνο Μαγνησίας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με το μέτωπο να κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ και τη Χαλυβουργία, λόγω των ισχυρών ανέμων που αλλάζουν διαρκώς φορά.

Η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών. 

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών θα πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 15 υδροφόρες, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπρ. Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι εξελίσσεται πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

«Πλησιάζει δεξαμενές προπανίου»

O δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει κίνδυνος να φτάσει η φωτιά σε δεξαμενές προπανίου και κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Αναφορές για αγνοούμενο

Σύμφωνα με το gegonota.news, φέρεται να αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός

Με βάση τις ίδιες αναφορές, ο άνδρας φέρεται να πήγε στο μαντρί του μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Η περιοχή φλέγεται και δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς.

Στα gegonota.news ο αντιδήμαρχος κ. Παλληκάρης επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν ξέρουμε ακόμα τι συμβαίνει, ο άνθρωπος αγνοείται».

Στο μεταξύ, τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας πυροσβεστης.

Καίγονται σπίτια

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας.

Επιπλέον, έχει κλείσει ο κεντρικός άξονας Βόλου - Λάρισας. Έχουν εκκενωθεί σπίτια περιμετρικά της κωμόπολης ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Νέο μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους σε Διμήνι, Παλιούρι και ΒιΠε Βόλου να εκκενώσουν προς Βόλο

.

Στο Βελεστίνο η κατάσταση είναι δραματική ενώ καίγονται και πνοιμνιοστάσια. Οι θερμοκρασίες είναι στους 45-46 βαθμιούς και οι άνεμοι πνέουν στα 6 μποφόρ με ριπές που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, συνθήκες που κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Με διαφορά λίγης ώρας από την φωτιά στην Πάλτση του Ν. Πηλίου, φωτιά ξέσπασε στο δρόμο προς Αερινό.

Η φωτιά αποκόπηκε στις Εργατικές Κατοικίες του Προφήτη Ηλία όμως από την άλλη πλευρά έχουν καεί σπίτια, οικοδομές και ποιμνιοστάσια.

fotia profitis ilias
Φωτιά στον Προφήτη Ηλία Βόλου

Σημειώνονται επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.

«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι. Στο σημείο είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου και παλεύουν με τις φλόγες.

Εκκένωση Σέσκλου

Την εκκένωση του Σέσκλου Βόλου, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε η πυροσβεστική, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγούνται προς το κέντρο της πόλης δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης. 

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η φωτιά στο Βελεστίνο είναι στα όρια της κωμόπολης σε μία πεδινή περιοχή. 

Όπως σημειώνεται, η φωτιά ξέσπασε πολύ κοντά στον οικισμό και με τα 8 μποφόρ μεταφέρθηκε δίπλα σε αυτόν

Μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Η Ρόδος συνεχίζει να καίγεται με τους Πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο χωριό Ασκληπιείο, σε κοντινό σημείο του οικισμού. Μάλιστα, στην περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Μέτωπα με αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στις περιοχές Βάτι και Αρχάγγελο.

«Κόλαση» και στη Λαμία

Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά στο μέτωπο της Λαμίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξεκίνησε στο βόρειο άκρο της πόλης. 

Μέχρι στιγμής έχουν καεί πέντε σπίτια και μία αποθήκη. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και οδηγείται προς τον οικισμό της Νέας Μαγνησίας. 

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή Αφανού ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Επίσης δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της Λαμίας προς το κέντρο της πόλης. 

Νεότερο μήνυμα από το 112 καλεί σε εκκένωση των περιοχών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Ένα νέο μήνυμα του 112 καλεί όσους είναι στην περιοχή Κάτω Τιθορέα να εκκενώσουν προς την Άνω Τιθορέα.

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA