Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για την έλευση μιας περιόδου έντονης και παρατεταμένης ζέστης, αρχής γενομένης από την Κυριακή (13/07), ενώ δεν αποκλείει ακόμα και την εκδήλωση καύσωνα αυξημένης έντασης στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.
Όπως ανέφερε, σήμερα (09/07) είναι η τελευταία ημέρα του παρόντος κύματος καύσωνα. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή στο αυξημένο ρίσκο εκδήλωσης πυρκαγιών, λόγω των θερμών και ξηρών καταβατικών ανέμων, γνωστών και ως φαινόμενο foehn.
Από αύριο Πέμπτη (10/07) μέχρι και το Σάββατο, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα - έως 32-33 βαθμούς Κελσίου - προσφέροντας μια «ανάσα δροσιάς» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Η αλλαγή, όμως, αναμένεται από την Κυριακή και μετά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα δύο μεγάλα διεθνή προγνωστικά μοντέλα, το ευρωπαϊκό ECMWF και το αμερικανικό GFS, προδιαγράφεται περίοδος παρατεταμένης ζέστης, με πιθανότητα να εξελιχθεί σε νέο κύμα καύσωνα υψηλής έντασης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ο κ. Τσατραφύλλιας τόνισε ότι παρακολουθεί στενά τα νεότερα δεδομένα και θα προχωρήσει σε επικαιροποιημένες ενημερώσεις, μόλις οι προβλέψεις σταθεροποιηθούν περαιτέρω.
Καιρός: Η ανάρτηση Τσατραφύλλια
- Πώς η φωτιά στην Αττική έκανε στάχτη παρθένο δάσος σε λίγα 24ωρα: Η πρόληψη που πρέπει να γίνει «ευαγγέλιο»
- Ιωάννα Τούνη: «Να είσαι η 1η Ελληνίδα influencer και επιχειρηματίας, αλλά όλοι να σε θεωρούν άνεργη»
- Ιερέας έπιασε ζευγάρι να κάνει σεξ σε παρεκκλήσι: Η αντίδραση - έκπληξη με τα 100 ευρώ
- Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος απαντά για τη ρεπόρτερ του Open: «Ένα κλαδάκι κατανόησης για ένα σεμνό κορίτσι»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.