Στην δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την φρεγάτα Ύδρα, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες». Το βίντεο αναρτήθηκε στο «Χ» από τον επίσημο λογαριασμό της επιχείρησης «Ασπίδες».
Στο βίντεο, που ανήρτησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, διακρίνεται το εμπορικό πλοίο που συνοδεύει η φρεγάτα «Ύδρα» στα στενά Μπαμπ Αλ Μάντεμπ ή αλλιώς «Πύλη των Δακρύων», όπως έχουν χαρακτηριστεί.
Πρόκειται για το πιο κοντινό σημείο στις ακτές της Υεμένης, όπου σε ορισμένα σημεία φτάνει μόλις τα 26 χλμ απόσταση.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο βίντεο διακρίνει κανείς το 5 ιντσών πυροβόλο με το οποίο επιχείρησε η φρεγάτα κατά μη επανδρωμένης απειλής την περασμένη εβδομάδα, αλλά και το σύστημα Phalanx εγγύς προστασίας του πλοίου.
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Γιατί ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. «κλείδωσε στο συρτάρι» τις συνεδρίες με τον 51χρονο
- Τσίπρας από Κύπρο: «Πάμε να νικήσουμε στις εκλογές και να φέρουμε αλλαγή πολιτικής»
- Ο άνθρωπος που αμφισβητεί ανοιχτά όσα ξέραμε για την Ικαρία
- Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας - Ήταν παντρεμένος με τη Μαίρη Ραζή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.