Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση με την πτώση του ασανσέρ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.
Με εισαγγελική εντολή αναζητείται ο τελευταίος συντηρητής του ασανσέρ για να συλληφθεί, καθώς εξετάζεται ως υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία ήταν ο ανελκυστήρας κατά την πτώση.
Σήμερα (10/01) ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την εταιρεία που έκανε τη συντήρηση του ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό, διευκρινίζοντας πως από το έγγραφό της προέκυψε ότι «έχει τηρηθεί ο νόμος στο 100%».
Ο υφυπουργός Υγείας Μαρίος Θεμιστοκλέους ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το ασανσέρ διέθετε πιστοποιητικό ασφαλείας, ενώ είχε συντηρηθεί πρόσφατα.
Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας
Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του για το περιστατικό αναφέρει αναλυτικά:
«Σήμερα, Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 13:15 hrs, στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. υπήρξε ατύχημα στον ανελκυστήρα Νο6. Αναφορικά με το συμβάν, σας
Στον ανελκυστήρα βρίσκονταν τέσσερα άτομα, ένας ασθενής, ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο και η συνοδός του, μαζί με δύο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου.
Οι ασθενείς εξετάσθηκαν από το Ιατρικό προσωπικό, το οποίο διαπίστωσε ότι φέρουν ελάσσονες κακώσεις και βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους του κανόνες ασφαλείας. Οι τελευταίες δύο συντηρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 02 & 19-12-2024 και η σύμβαση συντήρησης των ανελκυστήρων είναι σε ισχύ.
Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την 1 η Υ.ΠΕ».
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.