Μενού
thessaloniki
Το μπαρ που έγινε το φονικό με θύμα τον αστυνομικό | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός ο οποίος κατηγορείται ότι χθες τα ξημερώματα μαχαίρωσε και σκότωσε 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ στην οδό Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία του 32χρονου θα γίνει αύριο στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

Χθες ο 44χρονος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υποστήριζε ότι ήταν μεθυσμένος και έτσι αποφασίστηκε να μην μεταφερθεί στον εισαγγελέα. Από τις αιματολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις θα εξακριβωθεί εάν ήταν πράγματι σε κατάσταση μέθης με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός των προσεχών ημερών. Με βάση τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί το μοιραίο βράδυ είχε πιει τουλάχιστον δυο μπουκάλια μπύρα. Επίσης χθες όπως αναφέρουν πληροφορίες ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ζούσε μόνος του με μοναδικό εισόδημα ένα επίδομα που λάμβανε από νορβηγική υπηρεσία λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ωστόσο ο ισχυρισμός του εξετάζεται από τους αστυνομικούς και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει επαφή με τις νορβηγικές αρχές για να διαπιστωθεί και εάν είχε απασχολήσει για κάποιο αδίκημα στη χώρα του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα. Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ο 44χρονος ενώ ήταν μεθυσμένος άρχισε να παρενοχλεί μέσα στην μπυραρία τους υπόλοιπους θαμώνες. Ξαφνικά στο «στόχαστρο» του έβαλε τον κουμπάρο του αστυνομικού με τον οποίο είχε φραστικό επεισόδιο με μαρτυρίες να λένε πως ο 44χρονος χαρακτήρισε με προσβλητικό τρόπο την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο επίσης 32χρονος κουμπάρος του αστυνομικού ανέφερε πως ο Νορβηγός τον μαχαίρωσε στο πόδι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στην κατοχή του μαχαίρι τύπου push dagger. Τότε παρενέβη ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για να προστατεύσει τον κουμπάρο του. Ο 44χρονος του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε στο λαιμό με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Θαμώνες άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο αστυνομικοί από την παρακείμενη υπηρεσία των ΜΑΤ που ακινητοποίησαν τον δράστη. Ασθενοφόρο μετέφερε τον 32χρονο κουμπάρο του αστυνομικού στο νοσοκομείο ωστόσο οι διασώστες διαπίστωσαν πως ο αστυνομικός που εργάζονταν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος είχε αφήσει στο μπαρ την τελευταία του πνοή.

Περίοικοι έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι ο 44χρονος έμενε μόνος του τα τελευταία εννέα χρόνια στην Ελλάδα και είχε δημιουργήσει ξανά προβλήματα στο παρελθόν με φασαρίες. Όπως δήλωσε καταστηματάρχης της περιοχής: «Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ…Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν».

Το έγκλημα αυτό με θύμα αστυνομικό προστίθεται στη λίστα των ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς σήμερα στη Θέρμη θα αποχαιρετήσουν οι αστυνομικοί και τον άντρα των ΜΑΤ που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Νίκαιας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε επεισόδια στο Ρέντη. Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Τρεις δολοφονημένοι συνάδελφοί μας, τρεις χαροκαμένες μάνες που στην αγκαλιά τους θα απομείνει μια Ελληνική σημαία για να τους θυμίζει τον γιό τους, ο οποίος έπεσε στο καθήκον ως Ήρωας! Γιατί το φως της δημοσιότητας θα σβήσει γρήγορα ως συνήθως. Η επικαιρότητα τρέχει και τα δάκρυα των περισσότερων στεγνώνουν μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Θεοχάρης, δυστυχώς θα ξεχαστούν όπως τόσοι και τόσοι άλλοι που χάθηκαν άδικα.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA