Μενού
renti opados
O 18χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση κατά αστυνομικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». 

Η επιχείρηση γίνεται με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν έρευνες σε δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν πειστήρια. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες. 

Το χρονικό 

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μεταξύ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 7 Δεκεμβρίου 2023,  ο 31χρονος αστυνομικός είχε χτυπηθεί στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που φέρεται να εκτόξευσε 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. 

Ο 31χρονος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του που με τη βοήθεια τουρνικέ σταμάτησαν την αιμορραγία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

O αστυνομικός διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε αιμοδυναμικό σοκ, έφερε εκρηκτικό τραύμα στη μηριαία αρτηρία, που σημαίνει ότι είχε χάσει παρά πολύ αίμα και αμέσως οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο. 

Του έδωσαν αίμα προκειμένου να τον επαναφέρουν από το αιμοδυναμικό σοκ. Του έβγαλαν μία βολίδα μεταλλική διαστάσεων 5x2x2 από το πόδι, προσπάθησαν να τον χειρουργήσουν και ο νεαρός υπέστη ανακοπή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον επαναφέρουν όπως και έγινε και συνεχίστηκε το χειρουργείο, ενώ διασωληνώθηκε από την αρχή και έλαβε οξυγόνο.

Οι γιατροί έκριναν πως το αριστερό πόδι πρέπει να ακρωτηριαστεί και προχώρησαν στην επέμβαση. Ωστόσο ήταν εγκεφαλικά νεκρός και παρά τις μειωμένες δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων που έπαιρνε. Ο αστυνομικός μετά από 20 ημέρες νοσηλείας υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA