Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε περιοχή της Ιεράπετρας, στην Κρήτη, η οποία σήμανε συναγερμό νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στην Πυροσβεστική.
Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα Φέρμα. Κάτοικοι της περιοχής θωρακίζουν τα σπίτια τους δημιουργώντας αναχώματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το neakriti.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, ανατολικά της Ιεράπετρας, μεταξύ Αγίας Φωτιάς και του οικισμού των Σκινοκαψάλων, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στο σημείο, δίνοντας τεράστια μάχη με τις φλόγες.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ, 12 πυροσβεστικά οχήματα και τρία ελικόπτερα, που σηκώθηκαν από το Ηράκλειο για να συνδράμουν στην κατάσβεση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προσπάθεια των Πυροσβεστών ιδίως από αέρως, είναι μεγάλη με τους χειριστές των ελικοπτέρων να προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να εμποδίσουν την κάθοδο της φωτιάς προς την περιοχή όπου βρίσκονται ξενοδοχεία, τα οποία απειλούνται.
Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, με τους καπνούς να έχουν σκεπάσει και την θάλασσα κοντά στον Μακρύ Γυαλό.
Μάλιστα ήχησε και 112 για τους κατοίκλους προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.
- Εξάρχεια: Το σενάριο που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. - Τραγική φιγούρα ο πιστός σκύλος που δεν εγκατέλειπε τη σορό
- Μακριά αλλά τρομερό φαγητό: Αυτό είναι το πιο αδικημένο ελληνικό νησί για διακοπές
- Σκύλος 90FM: Ποιος βρίσκεται πίσω από τον πιο καλτ ραδιοφωνικό σταθμό της επαρχίας
- «Η αυτοκτονία δεν είναι τυχαία πράξη»: Πώς λειτουργεί από μέσα η Γραμμή Παρέμβασης 1018
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.