Μενού
Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα | Tharrosnews
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κηδεία του του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας.

Ο επισμηναγός σκοτώθηκε την Τετάρτη (27/12) όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπεσε βορειοδυτικά της 120 ΠΕΑ.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς του 40χρονου πιλότου και η σύζυγός του, η οποία ήταν μπροστά στη συντριβή του αεροσκάφους, αφού ήταν η τελευταία του πτήση, όπως και τα δύο παιδιά τους. 

Το παρών στο τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο πιλότο έδωσαν ακόμα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του, αλλά και απλός κόσμος. 

Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα | Tharrosnews.gr

 

Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα | Tharrosnews.gr
Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Κηδεία επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα | Tharrosnews.gr

 

Νωρίτερα στην τελετή απόδοσης τιμών στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας όπου έγινε έπαρση σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους που κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκτός από τον Νίκο Δένδια, το «παρών» έδωσαν και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ενόπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Όπως ανακοινώθηκε - ύστερα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας - με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου. 

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Ο επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης (27/12) όταν το αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Επρόκειτο για την τελευταία πτήση που θα εκτελούσε με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, καθώς είχε λάβει μετάθεση σε άλλη Μοίρα. Κοντά στο σημείο ήταν η σύζυγός του με τα δυο τους παιδιά για μια άτυπη γιορτή που θα λάμβανε χώρα, όμως, τελικά έμελλε να γίνουν μάρτυρες του χαμού του. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του επισμηναγού, συγκλόνισε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «έφυγε με την μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA