Μενού
sophia.jpg
Το διάσημο ρομπότ με το όνομα Σοφία. | AP Photo/Vincent Yu
  • Α-
  • Α+

Στην Αθήνα βρέθηκε η Σοφία, το πιο διάσημο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με φόντο την Ακρόπολη και «να αγκαλιάσει τα θαύματα αυτής της αρχαίας γης», όπως τονίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Να σημειωθεί ότι η Σοφία αποθέωσε στις αναρτήσεις της την Ελλάδα και την Ακρόπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία συμμετείχε σε εκδήλωση εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μάλιστα, το πιο διάσημο ρομπότ του κόσμου, ανακοίνωσε από το βήμα της εκδήλωσης ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα καθώς θα επισκεφτεί τη Ρόδο και τη Ναύπακτο.

Η Σοφία, μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά και θα λάβει μέρος στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ «The Greek Festival» που θα διεξαχθεί στη Ρόδο.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την ιστορία, τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα έθιμα του Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή πρεσβειών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών κά.

Στις 8 Μαρτίου, στο Rodos Palace, η Σοφία θα παρουσιάσει την τελετή λήξης και το συνέδριο ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Από τις 10 Μαρτίου, θα παρευρεθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, στο Meet Sophia Conference, όπου θα έρθει σε επαφή με εκπροσώπους από όλα τα θρησκεύματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική.

Ποια είναι η Σοφία: Η ιστορία του ρομπότ

Η Σοφία (Sophia) είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ, όπως τονίζουν οι δημιουργοί της, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα μέσα Μαρτίου 2016 στο Όστιν του Τέξας. Η Σοφία περιγράφεται ως «κοινωνικό ρομπότ» που μπορεί να μιμηθεί την κοινωνική συμπεριφορά και να προκαλέσει συναισθήματα αγάπης στους ανθρώπους.

Η Σοφία έγινε θέμα σε μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και έχει δώσει σε πολλές συνεντεύξεις. Τον Οκτώβριο του 2017, έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας, πράγμα πρωτόγνωρο για ένα ρομπότ.

Τον Νοέμβριο του 2017, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Καινοτομίας του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και είναι ο πρώτος μη άνθρωπος που έλαβε τίτλο από τα Ηνωμένα Έθνη. Δημιουργός της είναι ο David Hanson.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA