Μενού
Η πλοήγηση και χρήση του YouTube θα γίνει πιο εύκολη με τις αλλαγές της Google.
  • Α-
  • Α+

Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στη ζωή μας ολοένα και περισσότερο και οι εταιρείες την χρησιμοποιούν για να εξελίξουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Η Google συνεχίζει να πειραματίζεται με το YouTube και έτσι φέρνει ένα νέο αυτόματο μηχανισμό που θα χρησιμοποιεί το ΑΙ για να διευκολύνει όσους παρακολουθούν περιεχόμενο.

Μέσω του νέου εργαλείου, η Google θα προσφέρει πληροφορίες για ένα video που παρακολουθεί ο χρήστης, ενώ θα μπορεί να προτείνει και αρκετό ακόμη σχετικό περιεχόμενο για να δει μετά. Μπορεί ακόμη να δημιουργήσει ένα κουίζ που θα βασίζεται στο θέμα του video και στόχος της εταιρείας είναι να οργανώσει καλύτερα τα σχόλια των videos σε θεματικές ενότητες. Η προσέγγιση αυτή συνεχίζει στη λογική όσων έχει κάνει ήδη  Google για τις πλατφόρμες της, όπως τα Google Search, Gmail και Office Suite, ενώ και στο YouTube προσπαθεί εδώ και καιρό να ενισχύσει τις προσπάθειες των δημιουργών.

Για όσους φτιάχνουν και ανεβάζουν περιεχόμενο, ειδικά, το YouTube προσφέρει «έξυπνους» μηχανισμούς για χρήση backgrounds, ένα χαρακτηριστικό που δημιουργεί αυτόματα υπότιτλους σε άλλες γλώσσες και προτάσεις για άλλα videos και υλικό που υπάρχει προς… κατανάλωση. Μάλιστα, για κάποιους χρήστες θα επιτρέπεται ακόμη και η δημιουργία των δικών τους κομματιών στο στιλ κάποιων διάσημων μουσικών.

Προς το παρόν, όλες οι παραπάνω νέες λειτουργίες προσφέρονται σε μικρό αριθμό χρηστών και μόνο στην αγγλική γλώσσα και σε συσκευές Android, αρκεί να έχουν συνδρομή στο Premium και να είναι άνω των 18 ετών. Η ενεργοποίησή τους γίνεται μέσα από την ειδική σελίδα του YouTube που βρίσκεται εδώ. Σε όσους προσφέρεται ήδη, θα βρίσκουν ένα πλήκτρο “ask” κάτω από το video και εκεί μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργεί όλο το σχετικό υλικό.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση των σχολίων, η Google θέλει να κάνει πιο εύκολη τη συμμετοχή όλων των χρηστών στις συζητήσεις, μιας και αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι απλά συντάσσουν ένα σχόλιο που μπορεί να εντάσσεται πιο εύκολα σε έναν διάλογο που έχει ξεκινήσει σε άλλο σημείο της ενότητας. Ειδικά σε μεγάλους δημιουργούς με χιλιάδες σχόλια, η οργάνωση της κοινότητας θα βοηθήσει ιδιαίτερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA