Μενού
alkis-goneis
Οι γονείς του Άλκη Καμπανού
  • Α-
  • Α+

Οι δώδεκα νεαροί που ήταν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκαν ομόφωνα, με τους γονείς του 19χρονου να μιλούν για πρώτη φορά στην ΕΡΤ μετά την απόφαση.

«Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη που ένιωσα εκείνη τη στιγμή όταν το άκουσα», λέει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης.

«Ο Άλκης ήταν ένας πραγματικός άγγελος. Ένα παιδί γεμάτο χαρά και φως. Πάντοτε χαμογελαστός. Παντού δημιουργούσε φιλίες. Ήταν γεμάτος αγάπη. Ήξερε να δίνει» περιέγραψε η μητέρα του, Μελίνα Κακουλίδου.

Όσο για τη μοιραία νύχτα, ο πατέρας του Άλκη, είπε: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον αδερφό μου. Ήταν μία κραυγή του αδερφού μου ότι σκότωσαν τον Άλκη. Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή ενώ η σύζυγός μου δεν το πίστευε. Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη» περιέγραψε συγκλονισμένος ακόμα, ο πατέρας του.

«Περισσότερο ένοχους θεωρώ τους γονείς οι οποίοι έπρεπε να δώσουν στα παιδιά τους ηθική διαπαιδαγώγηση. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στα κλαμπ τα οργανωμένα με μαχαίρια και λοστάρια και να μην το ξέρουν οι γονείς. Και αν δεν το ήξεραν, είναι δυο φορές πιο ένοχοι» είπε με νόημα ο πατέρας του Άλκη, αναφερόμενος στους γονείς των κατηγορουμένων. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αριστείδης Καμπανός, είπε μία φράση η οποία ανατριχιάζει: «Εγώ το είχα πει και δεν αλλάζω αυτό που είπα. Θα τους πω ότι λυπάμαι που δεν γνώρισαν τον Άλκη. "Θα γινόταν ο καλύτερος φίλος σας". Αυτό. Και αν τυχόν έχουν συνείδηση και κάποιες τύψεις συνειδήσεως, αν τους κατατρέχουν σαν Ερινύες, μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη στο μνήμα του Άλκη και σίγουρα θα τη δεχθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA