Μενού
Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

«Για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενος δεν σταματά εδώ η έρευνα». Με αυτή τη φράση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας χθες στο Mega αποτύπωσε το γεγονός ότι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζουν να αναζητούν διασυνδέσεις των συλληφθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες και σε άλλες πράξεις.

Οι αστυνομικοί ακόμη αναζητούν τα άτομα που κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στην περίφραξη της «έδρας» των ΜΑΤ στο Γουδί και στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Οι δέκα συνολικά συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για έξι κακουργήματα και έξι πλημμελήματα με τους έξι εξ αυτών να οδηγούνται χθες στον εισαγγελέα. Πήραν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την Κυριακή. Ανάμεσα τους και δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για τον Πυροτεχνουργό του Στρατού Ξηράς Μ.Χ. κάτοικο Νέας Σμύρνης που βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης αναρρωτικής αδείας και για τον επίσης Πυροτεχνουργό της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτή τη φορά, Κ.Ι. κάτοικο Παλλήνης ο οποίος είχε καταθέσει αίτηση για παραίτηση από το Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο στρατιωτικοί φέρονται ως οι κατασκευαστές των εκρηκτικών μηχανισμών και οι άλλοι τέσσερις συνεργοί τους ήταν αυτοί που τους τοποθετούσαν καθ’ υπόδειξη των ατόμων που βρίσκονταν στις φυλακές.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε δείγμα γενετικού υλικού του πυροτεχνουργού του Στρατού Ξηράς στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που είχε βρεθεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και είχε ως παραλήπτρια την Προέδρο των Εφετών Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν ο μεταφορέας του. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα η οποία σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική συμμετείχε στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Ως προς τις προκηρύξεις τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως τις έγραφε ο 36χρονος αντεξουσιαστής που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού και φέρεται να αποτελεί πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Oι δέκα κατηγορούμενοι εμπλέκονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

  • Στην αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  • Στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  • Στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  • Στην ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  • Στην ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Για αυτές τις επιθέσεις είχαν στείλει προκηρύξεις με δυο διαφορετικές ομάδες να αναλαμβάνουν την ευθύνη, την «Σύμπραξη Εκδίκησης» και την «Ένοπλη Απάντηση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA