Μενού
aigina
Instagram
  • Α-
  • Α+

Έχω βρεθεί αμέτρητες φορές στην Αίγινα, το νησί του Αργοσαρωνικού που σε περιμένει όλες τις εποχές του χρόνου. Η αλήθεια όμως είναι ότι το καλοκαίρι είναι πάντα η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείς ένα νησί, που βρίσκεσαι τόσο κοντά στην Αθήνα και που πολλοί επιλέγουν, έστω για μονοήμερη εκδρομή.

Αν ο φετινός Αύγουστος σε βρίσκει στην πόλη, μπορείς πάντα να πάρεις το καράβι (αργό ή γρήγορο) από τον Πειραιά και να επιστρέψεις το ίδιο βράδυ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις αξέχαστα και θα βρεις πράγματα να κάνεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Αίγινα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

aegina
Unsplash

Οι παραλίες

Αν δεν πάρεις το αμάξι σου, υπάρχουν λεωφορεία και ταξί που σε μεταφέρουν στις παραλίες του νησιού, που είναι σχετικά κοντά στο λιμάνι.

Ο Μαραθώνας, η κοσμοπολίτικη Αιγινίτησσα με το μπαρ και εστιατόριο, το μαγικό Κλειδί και η 70s Αγία Μαρίνα, από την άλλη πλευρά του νησιού.

Η Πέρδικα

Στη μία άκρη του νησιού, βρίσκεται η γραφική Πέρδικα, που είναι ο απόλυτος προορισμός για να φας φρέσκο ψάρι μετά το μπάνιο σου, με θέα την όμορφη Μονή, πίνεις και το κοκτέιλ σου στο ηλιοβασίλεμα.

Το νησί του φιστικιού

Δεν γίνεται να πας στην Αίγινα και να μην φας παγωτό φιστίκι ή να μην δοκιμάσεις το γλυκό φιστικάτο, που είναι τριμμένη πάστα φιστικιού με καραμέλα.

Βόλτα στη Μονή

Παίρνεις το βαρκάκι από την Πέρδικα και πας απέναντι στο νησί για κολύμπι αλλά και για να δεις ελάφια να κάνουν βόλτες.

Μοναστήρια και ελαιώνες

Η Αίγινα δεν είναι μόνο το λιμάνι και οι ψαροταβέρνες της. Έχει μοναστήρια, με πιο γνωστό αυτό του Αγίου Νεκτάριου, αλλά και χωριά στην ενδοχώρα με πλούσια βλάστηση και αρχαία.

Θερινά σινεμά και βραδινή ζωή

Αν και υπάρχουν ολόκληρες πόλεις χωρίς σινεμά, η Αίγινα διαθέτει 3 θερινούς κινηματογράφους. Εναλλακτικά, τα υπέροχα μπαρ, όπως το Inn on the Beach στο λιμάνι ή τα φημισμένα Περδικιώτικα, με την αυλή, τα live και τα φανταστικά κοκτέιλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA