Μενού
trena-tempi
Το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη, σχετικά και με τις συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό μίλησε για τα επίμαχα αντίγραφα.

«Εγώ εντολή πήρα από τον κύριο Κόνδυλα ο οποίος ήταν μαζί με τον κ. Τερζάκη και μου το ζητήσανε.

Πρώτη, δύο και τρεις του μήνα φεύγανε συνέχεια αρχεία προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά σίγουρο είναι ότι την πρώτη του μήνα πήρε ο κ. Κόνδυλας, και δύο του μήνα τρεις πήρε και ο κ. Στουρνάρας τα αρχεία», είπε στο δελτίο του OPEN o Νίκος Ηλιόπουλος, υπάλληλος συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ.

Η «μετάφραση» από CD σε στικάκια

Ο εν λόγω υπάλληλος εξήγησε στο κανάλι και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα αντίγραφα των ηχητικών: «Τα αντίγραφα που βγαίνουν από εδώ βγαίνουν σε CD, δεν μπορούν να πειραχτούν, ούτε να κόψουμε κάποια συνομιλία στη μέση».

Ωστόσο, τα αρχεία δεν έφτασαν στις αρχές με αυτή τη μορφή, αλλά μέσα σε USB στικάκια, εγείροντας ερωτήματα για το τι συνέβη στο ενδιάμεσο. Επ' αυτού είχε τοποθετηθεί εχθές στο Open o Ζαχαρίας Στουρνάρας, διευθυντής ΔΙΣΗΣΗΚ.

«Ο κ. Κόνδυλας επικοινώνησε με τον κ Ηλιόπουλο, πήρε τις καταγραφές σε φλασάκι, φτιάχτηκε συντάχτηκε το γράμμα, υπογράφτηκε από τον κ. Κόνδυλα και τον κ. Πατέρα και πήγε στη διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας», σημείωσε.

«Νομίζω με δικό μας αυτοκίνητο το πήγε ο κ. Κόνδυλας στη Λάρισα», είχε προσθέσει. Σημειώνεται πως ο κ. Στουρνάρας, που είχε επίσης στην κατοχή του αντίγραφο των συνομιλιών, διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία των Τεμπών, μετά την αποφυλάκισή του.

Πώς σβήστηκε το όνομα «Σωτήρης» - Η πραγματική συνομιλία

Το δελτίο του Open παρέθεσε την αμοντάριστη συνομιλία μεταξύ του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας και του σταθμάρχη:

  • Μηχανοδηγός IC 62 - Η Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης - Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκιο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων

Σε αυτή τη συνομιλία, ο άγνωστος έως τώρα μοντέρ πρόσθεσε κομμάτι από ακόμα μία συνομιλία, που είχε λάβει χώρα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μεταξύ του σταθμάρχη και του οδηγού άλλης αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο Λάρισα-Βόλος, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Open.

Για να φανεί δε ως μέρος της προηγούμενης συνομιλίας, έχει αφαιρεθεί το όνομα «Σωτήρης» από το δεύτερο ηχητικό, δηλαδή το όνομα του ατόμου στον οποίο απευθύνεται ο σταθμάρχης.

  • Μηχανοδηγός 2576 - Βασίλη
  • Σταθμάρχης - Σωτήρη πάμε
  • Μηχανοδηγός 2576 - Βασίλη φεύγω;
  • Σταθμάρχης - Φεύγεις, φεύγεις

Αναφέρουμε πως με αφορμή την εν λόγω αποκάλυψη για αλλοίωση του ηχητικού υλικού, οι Μηχανοδηγοί απηύθυναν εξώδικο προς τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερζάκη, ζητώντας εξηγήσεις, λέγοντας:

«Γιατί διατηρήσατε στην κατοχή σας το επίμαχο υλικό επί δύο ολόκληρες ημέρες αντί να μεριμνήσετε για την άμεση παράδοσή του, ως οφείλατε στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές;»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA