Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας από το 2020 και έπειτα διέπρατταν απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, με την μέθοδο «bonus abuse» στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μάνα και γιος και ήταν επικεφαλής της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη -7- μέλη, τα οποία αναζητούνται.
Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη
Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και έγγραφα, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, εξέδιδαν κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς και προέβαιναν στην εγγραφή τους ως «παίκτες στοιχήματος» στην εν λόγω στοιχηματική εταιρεία.
Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν δημιουργήσει 529 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ είχαν συνδέσει 596 κάρτες με λογαριασμούς και καταρτίσει -619- προπληρωμένες κάρτες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων,
- πλήθος πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
- πλήθος τραπεζικών καρτών,
- 14 σφραγίδες φερόμενων αστυνομικών υπαλλήλων,
- εξοπλισμός και πλαστογράφησης ταυτοτήτων,
- 11.010 ευρώ,
- 3 κινητά τηλέφωνα και
- πλήθος εγγράφων σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητα τους
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Δύο κύματα κακοκαιρίας έρχονται στην Αττική: Πότε θα επηρεαστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.