Μενού
venzinadiko
Πρατήριο βενζίνης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιχειρηματίας - θύμα τοκογλύφων αποκάλυψε πώς έπεσε στα «νύχια» σπείρας στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να καταστραφεί οικονομικά και να εξοντωθεί ψυχολογικά.

Όπως καταγγέλει ο επιχειρηματίας στο ereportaz.gr, «όλα άρχισαν όταν η τράπεζα μού είπε πως μπορεί να μη χρωστάω, αλλά είμαι υπερδανεισμένος. Συγγενείς και φίλοι αυτή την εποχή δεν έχουν ή δεν σου δίνουν, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή…».

Ο επιχειρηματίας από την επαρχία προχώρησε σε ραντεβού για δανεικά με τόκο σε ένα βενζινάδικο, στον Ασπρόπυργο.

«Επαρμένος αριβίστας»

Ο «επαρμένος αριβίστας» φαίνεται πως είχε ήδη πάρει τις αναγκαίες πληροφορίες από τους ανθρώπους που χαρτζιλικώνει  στις τράπεζες. «Καθαρός ο επιχειρηματίας, που πληρώνει τις επιταγές του, με ακίνητη περιουσία αλλά και πρόβλημα ρευστότητας αυτή την εποχή», του διεμήνυσαν.

Προφίλ - όνειρο για κάθε τοκογλύφο. Αφού συμφώνησαν στο ποσό, ο βενζινάς - τοκογλύφος έδωσε στον επιχειρηματία επιταγές άλλων πελατών του με το συμφωνηθέν ποσό μείον τους τόκους. Εκείνο το βράδυ αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρόντιζε μάλιστα να του θυμίζει πως αυτός δεν είναι τράπεζα και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει τα χρήματά του.

«Ήθελε να με έχει αιχμάλωτο»

Λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της επιταγής, όπως αναφέρει το ereportaz.gr, ο επιχειρηματίας ζήτησε μία εβδομάδα παράταση.

Ο τοκογλύφος, παρότι συμφώνησε, πήγε και σφράγισε την επιταγή.

«Ήξερε πως θα του έδινα τα χρήματα. Ήθελε να με σφραγίσει ώστε να κλείσει και η τελευταία ευκολία που μου έδινε η τράπεζα, ήθελε να με έχει αιχμάλωτο και να συνεχίσει να με αρμέγει. Σφράγισε λάθος άνθρωπο ένας υπάλληλος» ήταν η δικαιολογία του και δήλωσε πρόθυμος να επανορθώσει: «Τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά εγώ είμαι δίπλα σου, δεν θα σε αφήσω έτσι».

«Με σφραγισμένο μπλοκ έπρεπε να στέλνω προκαταβολή σε μετρητά για κάθε παραγγελία, ο Ασπρόπυργος έγινε δρομολόγιο Πατήσια – Κολιάτσου» συνέχισε ο επιχειρηματίας την καταγγελία του.

«Μου έπινε το αίμα. Ό,τι έμπαινε στο ταμείο έφτανε μονάχα για να πληρώνονται οι τόκοι, με συνέπεια τα χρέη να εκτοξευθούν». Κι επειδή η πραγματική ζωή δεν είναι Χόλυγουντ, αυτή η περιπέτεια δεν θα μπορούσε να έχει καλό τέλος. Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιου είδους ιστορίες, η κατάληξη είναι τραγική μόλις σφίξουν οι δαγκάνες του τοκογλύφου και αρχίσει να ζητάει την επιχείρηση ή το σπίτι του θύματος για να "καλυφθεί η ζημιά"».

Ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να πουλήσει την περιουσία που είχε για τα παιδιά του για να ξεπληρώσει. Σε ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, απάντησε: «Ο συγκεκριμένος τοκογλύφος προστατεύεται από μπράβους, πληρώνει αστυνομικούς, υπαλλήλους στην τράπεζα. Σκέφτηκα πως το μόνο που θα κατάφερνα θα ήταν να βάλω σε κίνδυνο την οικογένειά μου».

Βίος και πολιτεία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ για τον βίο και την πολιτεία του «επαρμένου αριβίστα».

Κάτοικος νοτίων προαστίων, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στον Ασπρόπυργο, με μοναδικό χόμπι στη ζωή του να μαζεύει τόκους και πλούσιο φάκελο στην Ασφάλεια.

Έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου, κλεμμένες επιταγές, ενώ τού έχουν επιβληθεί πρόστιμα για εικονικά τιμολόγια.

Έρχεται βαρύς πέλεκυς

Πηγές στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες πληροφόρησαν το ereportaz.gr, πως έρευνα εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομο πλουτισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.