Με εντάσεις συνεχίστηκε η κατάθεση της μητέρας του κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, τον Απρίλιο του 2024.
Η μάρτυρας, εμφανώς φορτισμένη, παραδέχθηκε ότι «το μόνο θύμα εδώ είναι η Κυριακή. Την έσφαξε. Δεν της άξιζε. Να καταδικαστεί». Σημείωσε μάλιστα ότι η ίδια βλέπει τη νεκρή κοπέλα στον ύπνο της και ότι συμπονά την οικογένειά της: «Μαζί τους είμαι, με τη μάνα και τον πατέρα της Κυριακής».
Αναφερόμενη στο ιστορικό του γιου της, μίλησε ανοιχτά για τις χρόνιες ψυχικές διαταραχές και τις εξαρτήσεις του, τις αλλεπάλληλες προσπάθειες θεραπείας - σε ΚΕΘΕΑ, ψυχιάτρους και ιδιωτικά κέντρα ακόμα και στην Κύπρο- και την επιδείνωση της κατάστασής του όταν σταμάτησε τη φαρμακευτική αγωγή στις αρχές του 2023, με τη σύμφωνη γνώμη, όπως υποστήριξε, ψυχιάτρου.
Συγκρούσεις και εκρήξεις εντός της δικαστικής αίθουσας
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η μάρτυρας ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, ενώ δεν έλειψαν οι εκρήξεις οργής και από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.
Η μητέρα της Κυριακής, στην αναφορά της μάρτυρος ότι επισκέπτεται τον γιο της κάθε Τετάρτη στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, απάντησε: «Εσύ πηγαίνεις και τον βλέπεις στη φυλακή. Εγώ πηγαίνω κάθε Σάββατο στο κοιμητήριο και περιμένω να περάσουν τα τρία χρόνια να λιώσει…».
Από την πλευρά του, ο πατέρας της Κυριακής αντέδρασε έντονα σε φράση της μάρτυρος που άφηνε υπαινιγμούς για την κόρη του, λέγοντας: «Και ήρθες εσύ εδώ να πεις την κόρη μου π…», με τη μάρτυρα να του απαντά: «Σε πήρε τηλέφωνο να σου το πει…».
«Δεν ήταν τρελός, είχε ψυχιατρικό πρόβλημα»
Η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο γιος της δεν είχε «παραφρονήσει», όπως ειπώθηκε, αλλά έπασχε από χρόνια ψυχική νόσο, η οποία – χωρίς φαρμακευτική υποστήριξη – τον οδηγούσε σε αυτοκαταστροφικά ξεσπάσματα. «Μου έλεγαν πως είναι αυτοκαταστροφικός, ποτέ ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «και οι δύο ήταν καλά παιδιά, αλλά δεν έκαναν καλό ο ένας στον άλλον».
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στην περιγραφή της οικονομικής κατάστασης του κατηγορούμενου, ο οποίος – σύμφωνα με τη μητέρα του – δεν εργαζόταν ποτέ και συντηρούνταν αποκλειστικά από την ίδια: «Του έδινα 500 ευρώ το μήνα. Το σπίτι ήταν στο όνομά του για να παίρνει επίδομα». Η ίδια φρόντισε, όπως είπε, ακόμα και για τη νομική υποστήριξή του όταν είχε καταθέσει μήνυση κατά της Κυριακής.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.