Μενού
φωτιά
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά | Eurokinissi / Βασίλης Βερβερίδης
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Σε υψηλό επίπεδο (κατηγορία κινδύνου 3), βρίσκεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Κυριακή (23/08), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στο «κίτρινο», με περιοχές όπως η Αττική τα Κύθηρα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Σκύρος.

Στην ίδια κατηγορία είναι επίσης η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα, τα Τρίκαλα, η Λάρισα και η Μαγνησία.

Στη βόρεια Ελλάδα, ο υψηλός κίνδυνος αφορά τον Έβρο, τη Ροδόπη, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, ενώ σε κατηγορία 3 βρίσκονται και περιοχές των Ιωαννίνων και των Σερρών, καθώς και η Καρδίτσα.

Υψηλός κίνδυνος προβλέπεται και σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία.

Στην κατηγορία 3 περιλαμβάνονται ακόμη οι Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα νησιά του Ιονίου, ενώ αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ο χάρτης προβλέπει παράλληλα μέσο κίνδυνο, κατηγορία 2, σε τμήματα κυρίως της βόρειας και βορειοδυτικής Ελλάδας.

χάρτης πρόβλεψης
Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιάς | Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...