Μενού
φωτιά αεροσκάφος
Αεροσκάφος επιχειρεί σε φωτιά | Γιάννης Σπυρούνης / ilialive.gr via eurokinissi
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Παρασκευή και Προφήτης Ηλίας λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στη Λήμνο.

Η Πολιτική Προστασία κάλεσε σε εκκένωση των περιοχών νωρίς το απόγευμα ζητώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τη Μύρινα.

Διαβάστε ακόμα: Πού έχει φωτιά τώρα: Χάρτης δείχνει τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι Παρασκευής περίπου στις 14:30 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θάνος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 26 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρων και εννέα οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει με υδροφόρες ο δήμος Λήμνου.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στη Λήμνο με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, μια ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ.

Φωτιά στη Λήμνο: Εκκενώνονται κάτοικοι από παραλία

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δύο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για διά θαλάσσης μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος προς ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι τις 4 το απόγευμα εκδόθηκε μήνυμα 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις περιοχές, Αγία Παρασκευή και Προφήτης Ηλίας, με κατεύθυνση προς Μύρινα. Επίσης, στις 3,30 το απόγευμα εκδόθηκε μήνυμα 112, για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Λήμνου σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορια 3).

Δήμος Λήμνου: Ενισχύονται με τρία εναέρια μέσα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη φωτιά του Θάνους

Ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά από επικοινωνία της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά, κινητοποιήθηκαν άμεσα πρόσθετα εναέρια μέσα για την ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Θάνους.

Συγκεκριμένα, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air Tractor απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και κατευθύνονται προς τη Λήμνο, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

Ο Δήμος Λήμνου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, συνδράμει και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...