Μενού
Λαγούμι στην Κόρινθο
Λαγούμι στην Κόρινθο | Korinthia24.gr
  • Α-
  • Α+

«Επιλέξαμε έναν φυσικό τρόπο ζωής» επεσήμανε ο 45χρονος, ο οποίος διαμένει μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του σε ένα λαγούμι στην Κόρινθο, και τόνισε πως είναι «παλαιοχριστιανοί».

Μιλώντας στον Alpha, που βρέθηκε στο σημείο όπου ζει αυτή και τουλάχιστον άλλη μία οικογένεια, απάντησε στις καταγγελίες περί εμπρησμού, αλλά και αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής τους.

Σχετικά με τις πληροφορίες περί εμπρησμού, ισχυρίστηκε ότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά η κοινότητα ζήτησε από έναν «λαθροθήρα» να φύγει από την περιοχή τους καθώς είχε πλησιάσει πολύ για να «αποτελειώσει ένα γουρούνι». 

«Δεν μπορεί 20 μέτρα μακριά από παιδιά, ζώα, από μία οικία, να κάνεις τέτοια πράγματα» σημείωσε, ειδικότερα.

Λαγούμι στην Κόρινθο
Λαγούμι στην Κόρινθο | Korinthia24.gr

Σχετικά με τα περί επίθεσης κατά αστυνομικού, κατά τη σύλληψη, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τρεις ένστολοι είχαν ρίξει στο έδαφος μία νεαρή και εκείνη επιχείρησε να αντιδράσει.

«Μία κοπέλα, που είχαν πέσει πάνω της τρεις αστυνομικοί, σήκωσε κάποιο αντικείμενο και τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό, την ώρα που την είχαν κάτω και προσπαθούσαν να της περάσουν χειροπέδες» δήλωσε και έκανε λόγο περί «ενστίκτου επιβίωσης». 

Ερωτώμενος για το αν τα παιδιά που ζουν στην περιοχή πηγαίνουν σχολείο, αρνήθηκε - επαλειμμένα - να απαντήσει, διερωτώμενος «γιατί πρέπει να απαντάμε σε τέτοιες ερωτήσεις;».

Αναφορικά με τον τρόπο ζωής του, είπε πως «ζούμε φυσικά (...) όπως οι πρόγονοί μας» και συνέκρινε την περίπτωσή του με τους Αμερικανούς Άμις.

«Ζούμε παλαιοχριστιανικά» είπε και συμπλήρωσε πως είναι «θρησκευτική μειονότητα». 

Λαγούμι στην Κόρινθο
Λαγούμι στην Κόρινθο | Korinthia.gr

Τι λέει η σύζυγός του

Από πλευράς της, η σύζυγός του έκανε μία «ξενάγηση» στον χώρο και την εκκλησία που έχουν χτίσει εντός της «οικίας» τους, λέγοντας πως χρειάζεται γιατί αλλιώς «πού θα θρησκευόμαστε, πώς θα παντρευόμαστε, πώς θα βαφτίζουμε τα παιδιά μας;»

Ζουν στην περιοχή εδώ και 4 χρόνια, όπως ενημέρωσε, και μεταξύ των οικογενειών υπάρχουν και έξι παιδιά, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, έχουν κοινωνική ζωή.

Αλλά, παραδέχθηκε πως τα ανήλικα δεν πηγαίνουν σχολείο καθώς «η παράδοσή μας, η θρησκεία μας δεν το επιτρέπει. Τα διαβάζουμε εμείς». 

Τέλος και όσον αφορά στα όπλα που κατασχέθηκαν, θέλησε να υποβαθμίσει την κατάσταση λέγοντας πως πρόκειται για αυτοσχέδια εργαλεία, όπως ένα τσεκούρι για να κόβουν ξύλα. «Μόνο τα μαχαιροπίρουνα δεν πήραν. Εντάξει, έψαχναν οι άνθρωποι...» είπε, με νόημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA