Μενού
asteria
Αστέρια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την επιστημονική ερμηνεία για το λεγόμενο «Άστρο των Χριστουγέννων» δίνει η αστροφυσικός Αναστασία Μεταλληνού. «Μπορεί να ήταν ένας διάττοντας αστέρας, μπορεί να ήταν ένας κομήτης, ένας αστέρας σουπερνόβα που είναι πολύ λαμπερός», επισήμανε η ίδια.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε μια παρουσίαση για τον Αστέρα των Χριστουγέννων, όπου θα αναλύσουμε και θα παρουσιάσουμε τις πιθανές περιπτώσεις των ουρανίων αντικειμένων, των ουρανίων φαινομένων που εμφανίστηκαν τότε στον ουρανό την εποχή της γέννησης του Ιησού, οπότε να δούμε ποιο ήταν το πιο πιθανό και η πιο σωστή ορθολογικά επιστημονική ερμηνεία».

Παράλληλα, είπε μεταξύ άλλων: «Κάποια πράγματα τα γνωρίζουμε και μπορεί ο καθένας με εφαρμογές πια που είναι πάρα πολύ εύκολες να δει τον ουρανό της εποχής. Βέβαια μπορεί να υπήρχαν και παρατηρήσεις οι οποίες δεν είναι καταγεγραμμένες, δεν γνωρίζουμε απολύτως, οπότε πρέπει να ανατρέχουμε σε πηγές που οι πηγές μας για το συγκεκριμένο φαινόμενο, για τον Αστέρα των Χριστουγέννων δεν είναι πολλές».

«Δηλαδή δεν υπάρχουν τεκμήρια που να περιγράφουν τι ήταν αυτό το αντικείμενο. Οι περιγραφές που έχουμε από τα Ευαγγέλια είναι περιορισμένες και δεν είναι επιστημονικές», είπε ακόμα η κ. Μεταλληνού και συνέχισε: «Η προσέγγιση που θα κάνουμε είναι να πάρουμε όλες τις δυνατές περιπτώσεις».

«Τι μπορεί να ήταν; Μπορεί να ήταν ένας διάττοντας αστέρας, μπορεί να ήταν ένας κομήτης, ένας αστέρας σουπερνόβα που είναι πολύ λαμπερός και όταν παρατηρείται στον ουρανό είναι κάτι εντυπωσιακό. Μπορεί να ήταν κάποιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, κάποιος πλανήτης, πιθανώς», υπογράμμισε η Αναστασία Μεταλληνού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA