Μενού
  • Α-
  • Α+

Το να ζει κανείς κοντά σε νερό, είναι ευεργετικό για την ψυχολογία. Προς επίρρωση τούτου, στο Λονδίνο θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων, με τη συμμετοχή 300 εθελοντών, με εύθραυστη ψυχική κατάσταση. Οι 300 συμμετέχοντες θα κληθούν να κάνουν δραστηριότητες κοντά σε μέρη με νερό. Όπως αναφέρει ο Independent, πολλές επιστημονικές μελέτες δείχνουν τα οφέλη του να ζει κανείς κοντά στη φύση, ελάχιστες όμως έχουν επικεντρώσει ειδικά στο υδάτινο στοιχείο.

Ευτυχία το νερό!

Μια παλιότερη μελέτη του ίδιου βρετανικού φορέα είχε καταδείξει ότι το 65% των 4.000 ανθρώπων που είχαν λάβει μέρος στην έρευνα, ένιωθε ψυχική ευεξία όταν βρισκόταν σε μέρη με νερό. Επίσης, όπως κατεδείχθη, ανέβηκε και η διάθεση για σωματική άσκηση και κίνηση. Τα «γαλάζια μέρη» μειώνουν τα επίπεδα άγχους και έντασης και τονώνουν τη διάθεση, έγραψαν οι υπεύθυνοι της έρευνας, Μάικλ Γεωργίου και Σεμπάστιαν Τσάστιν από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.Μάλιστα,όπως αναφέρουν τα οφέλη από την άσκηση και την επαφή με τη φύση αναδείχθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Ωστόσο άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα ή αρκετοί με σοβαρές ψυχικές παθήσεις εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στη φύση και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα, όπως επισημαίνεται στη μελέτη.Το πρόγραμμα με τους 300 συμμετέχοντες θα λάβει χώρα σε πάρκα του Λονδίνου όπου υπάρχει υδάτινο στοιχείο, μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA