Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Control της Remedy είναι ένα από τα πλέον ξεχωριστά videogames των τελευταίων ετών και μπορείτε να το προσθέσετε στη συλλογή σας για το PC χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Η Epic Games προσφέρει το παιχνίδι δωρεάν μέσα από την πλατφόρμα της Epic Games Store, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε εγγραφή (αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό), να συνδεθείτε και να το προσθέσετε στη συλλογή σας από εδώ

Διαβάστε ακόμη: Videogames: Μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο στο στρες, δείχνει νέα έρευνα

Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέχρι και τις 17 του μήνα, οπότε καλό θα είναι να βιαστείτε. Η ιστορία του παιχνιδιού φέρνει την πρωταγωνίστρια Jesse Faden στο Oldest House, το αρχηγείο του FBC (Federal Bureau of Control) και ένα κτίριο που συνδέεται με το μεταφυσικό και δεν αποκαλύπτεται στον οποιονδήποτε.

Μέσα από την πορεία του παιχνιδιού, η ηρωίδα μαθαίνει να χρησιμοποιεί υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά και να αντιμετωπίζει γρίφους και φρικαλέα τέρατα που θέλουν να την εξοντώσουν.

Γιατί όμως η Epic Games να χαρίζει ένα τόσο σημαντικό game; Η αγορά του PC στα της ψηφιακής διανομής είναι ένα πεδίο που δίνεται τα τελευταία χρόνια μια τεράστια μάχη. H Valve που έχει το ηλεκτρονικό κατάστημα Steam είναι σχεδόν μονοπώλιο και η Epic Games αποφάσισε να μπει στη μάχη, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα από αυτά που βγάζει σε μηνιαία βάση από το Fortnite.

Το Epic Games Store ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 και τους τελευταίους μήνες, η πλατφόρμα χαρίζει κάθε εβδομάδα πολλά και σημαντικά games για το PC, με στόχο να αναπτύξει την εγκατεστημένη βάση χρηστών της, που στη συνέχεια φιλοδοξεί να κάνει σταθερούς πελάτες.

Μέσα στην πορεία των τελευταίων ετών, η Epic αποδεδειγμένα ξόδεψε περί τα 11.6 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει δωρεάν παιχνίδια για τους χρήστες της, μερικά εκ των οποίων ήταν τόσο διάσημα και ποθητά, που κατάφεραν να ρίξουν και τους servers της. Συγκεκριμένα, μέσα στον τελευταίο χρόνο, η Epic έχει δώσει παιχνίδια όπως τα Super Meat Boy, The Witness, Overcooked, Torchlight, Limbo, Moonlighter, Alan Wake, For Honor, Inside, Celeste, Batman Arkham, Metro: 2033 Redux και Grand Theft Auto V!

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι έχει προσθέσει περί τα 18.5 εκ. χρήστες στους servers της, με το 7% εξ΄ αυτών να έχει ήδη ξεκινήσει τις αγορές περιεχομένου. Μέσα στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης, το Epic Games Store διεκδικεί (έναντι σημαντικά μεγάλων χρηματικών ποσών) την αποκλειστική διανομή τίτλων στο PC από τρίτες εταιρείες, όπως πχ. έγινε με το Borderlands 3.

Όπως και να ‘χει, η μάχη ανάμεσα σε Epic Games Store και Steam θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια. Και αναμένεται να είναι σκληρή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA