Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τηγανητό κοτόπουλο, εκείνο με τη σούπερ τραγανή και νόστιμη κρούστα, είναι μία από τις μεγαλύτερες γευστικές αμαρτίες. Το πιάτο σήμα κατατεθέν του αμερικάνικου Νότου έγινε γνωστό και διαδόθηκε από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς που ίδρυσε την αλυσίδα εστιατορίων «Τηγανητό Κοτόπουλο Κεντάκι». Σήμερα, το τηγανητό κοτόπουλο είναι είναι μια συνταγή με δεκάδες παραλλαγές.

Η συγκεκριμένη συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο που βρήκαμε στο tasteofhome.com, φαίνεται πως κάνει θραύση στο διαδίκτυο, αφού όπως αναφέρει το site μετρά πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές. Είναι απλή και θα σας πάρει περίπου 30 λεπτά για να φτιάξετε ένα από τα πιο νόστιμα τηγανητά κοτόπουλα που έχετε δοκιμάσει. Συνήθως χρησιμοποιούνται τα μπούτια του κοτόπουλου με το κόκαλο, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με άλλα μέρη του κοτόπουλου. Επίσης, μπορείτε να παίξετε με τα μπαχαρικά, ώστε να το κάνετε περισσότερο ή λιγότερο πικάντικο.

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Υλικά (για 12 μερίδες)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένα

1 κ.σ. πάπρικα

3 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. αλάτι με σκόρδο

2 -1/2  κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2 μεγάλα αυγά

1-1/2 φλιτζάνι νερό

1 κ.γ. αλάτι

2 κοτόπουλα (γύρω στο 1,5 κιλό), κομμένα σε κομμάτια

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο, συνδυάζουμε 2-2/3 φλιτζάνια αλεύρι, 2 κουταλιές αλάτι με σκόρδο, 1 κουταλιά πάπρικα, 2-1/2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι και 2-1/2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.

Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο, χτυπάμε τα αυγά και 1-1/2 φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο 1-1/3 φλιτζάνι αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια στο μείγμα αλευριού, να καλυφθούν καλά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, την κατεβάζουμε σε μέτρια, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε απορροφητικό χαρτί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA