Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα πολύ εύκολο κέικ για όλες τις ώρες με πλούσια γεύση. Η συνταγή για το παρακάτω κέικ πορτοκαλιού δεν απαιτεί την χρήση μίξερ και έχει σίγουρη επιτυχία. Εύκολα υλικά και με τη χρήση σύρματος ανακατεύετε τα υλικά και δίνει μία εξαιρετική υφή.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων και μεταφέρετε σε ένα μπολ
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα για 1 λεπτό  
  • Προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ξύσμα
  • Προσθέτετε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα
  • Βάζετε το μίγμα  του κέικ σε μία στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 27 εκατοστών)
  • Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα (στους 170-180)
  • Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA