Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο 21χρονος Αρης Παπαζαχαρουδάκης κάνει λόγο για απαγωγή του από αστυνοµικούς, µία ηµέρα µετά τα επεισόδια στη Νέα Σµύρνη, ενώ καταγγέλλει πολύωρο βασανισµό του στη ΓΑΔΑ.

«Μου φόρεσαν κουκούλα - Δεν ήξερα αν έχω να κάνω με μαφιόζους»

Όπως περιγράφει ο νεαρός άνδρας, η σύλληψή του έγινε έξω από το κτήριο που φιλοξένησε τη συνέλευση της Αναρχικής Συλλογικότητας Μασόβκα, στην οποία είναι µέλος:

Είχα συµµετάσχει στη διαµαρτυρία ενάντια στην αστυνοµική βία, δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να µε ενοχοποιεί για κάτι ή να µε συσχετίζει µε το συµβάν. Ηταν περίπου 19.30 και θα έπαιρνα ταξί για το σπίτι µου πριν ισχύσουν τα µέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αρχικά σταµάτησε µπροστά µου µία µηχανή µε δύο άτοµα που φορούσαν κουκούλες, έδειξα την ταυτότητά µου, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα µου ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ενώ ήταν εν κινήσει µε πέταξαν στο καπό. Με έδεσαν πισθάγκωνα µε χειροπέδες, µου φόρεσαν κουκούλα και µε έβαλαν στο αυτοκίνητο µε µπουνιές και κλωτσιές. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω µε αστυνοµικούς ή µε µαφιόζους.

«Ηταν σαν περιβάλλον εικονικής εκτέλεσης»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα καταγγέλλει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη βία που δέχτηκε στη ΓΑΔΑ:

Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να µε χτυπάνε, µε πέταξαν στο ασανσέρ και µου έλεγαν «θα βιάσουµε µέχρι και το κουτάβι σου». Με ρώτησαν πόσων χρονών είµαι και όταν απάντησα 21, µου είπαν «δυνατά πόδια έχεις για 21» και µε βάραγαν εκεί.

Με έβαλαν σε ένα δωµάτιο. Συνέχιζα να είµαι δεµένος πισθάγκωνα και να φοράω κουκούλα, σαν αιχµάλωτος πολέµου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, µάλλον όλη η αστυνοµική δύναµη ανεβοκατέβαινε για να µε δέρνει.

Αλλοι µε χτυπούσαν χωρίς να µιλάνε, άλλοι µε έβριζαν, µου ζητούσαν επανειληµµένα να πω ποιας οµάδας είµαι οπαδός.

Τους εξηγούσα - τρόπος του λέγειν το «εξηγούσα», στην κατάσταση που ήµουν - ότι δεν είµαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση:

«Στ’ α@@@α µας, θα πεις µια οµάδα».

Κάποια στιγµή έσβησαν τα φώτα και τότε το µόνο φως που µπορούσα να διακρίνω ήταν όταν ανοιγόκλεινε η πόρτα για να µπει κάποιος να µε χτυπήσει.

Για ένα πεντάλεπτο µε άφησαν να πάρω ανάσα. Τότε κοπανάγανε τα θρανία και άκουγα ήχους εργαλείων και φερµουάρ και να µε ρωτάνε «είσαι έτοιµος;».

Απαντούσα αρνητικά, ήταν σαν περιβάλλον εικονικής εκτέλεσης. Ενας κοπάνησε µε βία το πρόσωπό µου στο θρανίο.

Διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με μία ανακοίνωση - απάντηση στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνει λόγο «για απολύτως ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές για την ΕΛ.ΑΣ.» καταγγελίες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τόσο ο ίδιος όσο και η συνήγορος του συλληφθέντα δεν εξέφρασαν οποιαδήποτε καταγγελία για βασανισμό ή κακοποίηση, ούτε επιθυμία να εξετασθεί ή να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται πως το υπουργείο απαιτεί από την εφημερίδα τη δημοσίευση της διάψευσης στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τιμώρησαν τον αστυνομικό που κατέστρεψε την ανθοδέσμη... με επίπληξη

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει τους εμβολιασμούς - Τα στοιχεία δεν δικαιολογούν ανησυχία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA