Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη μάχη κατά του κορονοϊού και της στήριξης του ΕΣΥ ρίχνονται από σήμερα το πρωί οι 206 ιδιώτες γιατροί – παθολόγοι, γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι που έλαβαν φύλλο πορείας.

Οι γιατροί πρέπει να βρίσκονται σήμερα το πρωί στις 8πμ στα δημόσια νοσοκομεία -σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο- που έχουν τοποθετηθεί ώστε να αναλάβουν καθήκοντα και να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.

«Πόλεμο της γενιάς μας» χαρακτήρισε χθες τη μάχη με την πανδημία η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε και πάλι τους γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ωστόσο ανέφερε πως «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίταξη υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου. Ωστόσο, ο νομοθέτης προβλέπει και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επίταξης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο επιστρατευόμενος επικαλεστεί λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), πράγμα όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Δείτε τι αναφέρει ένας από τους ιατρούς που επιστρατεύθηκε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA