Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 το λιανεμπόριο, ενώ από το Σάββατο (3/4) επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για σωματική άσκηση. 

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κλειστά θα παραμείνουν τα mall και τα outlet. 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι αγορές θα γίνονται αποκλειστικά με την αποστολή SMS στο 13032, με ονοματεπώνυμό, προκειμένου να λαμβάνει ο πελάτης απάντηση για μετακίνηση στο εμπορικό κατάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με click inside και click away και στις δύο περιπτώσεις με ραντεβού, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Aπό την Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν:

  • όλα τα συνοικιακά καταστήματα
  • όλα τα καταστήματα στην Ερμού και τους άλλους εμπορικούς δρόμους
  • Τα μεγάλα καταστήματα- αλυσίδες, που δεν βρίσκονται ωστόσο σε εμπορικό κέντρο

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση επιτρέπεται, ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. ενώ ο μέγιστος αριθμός ανά περίπτωση είναι οι 20 πελάτες.

Διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύει μόνο τα Σαββατοκύριακα. 

«Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Τέλος, η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. 

Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA