Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας εξέδωσαν στη Λάρισα εξέδωσαν εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας, ομάδα αστυνομικών χωρίς διακριτικά στις 20:30 το βράδυ της 30ης Μαρτίου περικύκλωσε μία ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου που καθόταν σ’ ένα πάρκο και άρχισε να τους κάνει ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία όταν ένα από τα παιδιά προσπάθησε να φύγει, οι αστυνομικοί τον έπιασαν, τον πέταξαν στο έδαφος και του έσπασαν το χέρι.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί είχαν πλήρη επίγνωση του τι έκαναν και παρ’ όλ’ αυτά αντί να μεταφέρουν το παιδί στο  νοσοκομείο, το έσυραν  στην  αστυνομία για ανάκριση. Επίσης οι γονείς του 13χρονου ενημερώθηκαν δύο ώρες μετά το περιστατικό.

Ανακοίνωση στήριξης για το ίδιο ζήτημα εξέδωσαν και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Λάρισας, οι οποίες ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (3/4), η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος, η διερεύνηση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας:

«Επειδή  δηλώνετε  Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη  και συνηθίζετε, μάλιστα, να κάνετε  λόγο για αστυνομικούς που τους χειροκροτεί ο κόσμος, σας  ενημερώνουμε  δημόσια  για  ένα  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  αστυνομικής  βίας  σε  βάρος  13χρονων παιδιών  σε  πάρκο  της  Λάρισας.

Όπως  καταγγέλλουν  οι  γονείς  και  τα  παιδιά,  την  Τρίτη  30  Μαρτίου  στις 20:30 μμ, μια  ομάδα  πέντε  μαθητών  γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν  στο  πάρκο  του  Αγίου Αντωνίου  και  συζητούσαν,  όταν  ξαφνικά  μια  ομάδα  ενηλίκων –χωρίς  διακριτικά- τους  περικύκλωσε και  άρχισε  να  τους  κάνει  διάφορες  ερωτήσεις  σε  επιθετικό  τόνο (δεν θα αναφέρουμε εδώ τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν) αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους!

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι ενήλικοι, εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή  ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι!!! Επαναλαμβάνουμε, κύριε Χρυσοχοΐδη, έσπασαν το χέρι του δεκατριάχρονου παιδιού!!!

Αν δεν έχετε ακόμα εξοργιστεί (πολύ  πιθανόν, υπάρχει άλλωστε και η συνήθης δικαιολογία του λάθους!) μάθετε και τις επόμενες "επιτυχίες" των  συγκεκριμένων αστυνομικών. Ενώ είχαν σπάσει το χέρι του μαθητή, και  μάλιστα ένας εξ αυτών γύρισε και είπε  στους  υπόλοιπους «ρε  μ…α  του  το  έσπασα» -συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους-  αντί να μεταφέρουν το παιδί στο  νοσοκομείο, το έσυραν  στην  αστυνομία για ανάκριση!

Οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο  αστυνομικό  τμήμα δύο  ώρες αργότερα! Αυτά συνέβησαν στη Λάρισα, τμήμα της ελληνικής  επικράτειας, και  όχι  σε  κάποιο  στενοσόκακο μιας κακόφημης γειτονιάς  τριτοκοσμικής  χώρας, κύριε  Χρυσοχοΐδη.

Eπισυνάπτουμε   την  επιστολή  γονέα  όπως στάλθηκε και καλούμε κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα παραπάνω και να απαιτήσει  να  σταματήσει  η  τρομοκράτηση και  η  άσκηση  βίας απέναντι  στους  πολίτες. Καλούμε  το  ΔΣ  της  ΕΛΜΕ Λάρισας  να  πάρει  θέση και  μαζί  με  όλα  τα  σωματεία  σε  όλη  τη  χώρα  να  ορθώσουν   ασπίδα  προστασίας και  υπεράσπισης  των  παιδιών  μας».

Η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας

«Υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείου της πόλης μας που πέσανε θύματα αστυνομικής βίας. Ως εκπαιδευτικοί είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Οφείλουμε να μη σιωπήσουμε και να ανοίξουμε μία γέφυρα στήριξής τους απέναντι στη βία και την τρομοκράτηση που δέχτηκαν.

Η καταδικαστέα επίθεση αντρών της αστυνομίας σε μικρά παιδιά, που μάλιστα απλώς βρίσκονταν στο πάρκο, είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο γεγονός. Θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν κατάματα στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας το ωμό πρόσωπο της βίας σε μία περίοδο που στη χώρα μας η αστυνομοκρατία και η καταστολή ξεπερνά επανειλημμένως τα όρια, ιδιαιτέρως σε περιστατικά ενάντια στους νέους και τις νέες.

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των γονιών τους. Αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης. Τα παιδιά δικαιούνται έναν δικαιότερο κόσμο και πρέπει να τους δείξουμε ότι μπορούν ακόμη να πιστεύουν σε αυτόν».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA