Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Τρίτη θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή (σ.σ. προκειμένου να πέσει το ιικό φορτίο του κορονοϊού) του 76χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο στον θάλαμο 235 του «Ερυθρού Σταυρού», όταν ο 60χρονος Spiro M. που ήταν μαζί του στο δωμάτιο –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- τράβηξε από την πρίζα το καλώδιο στης συσκευής αναπνευστικής υποστήριξης και μετακίνησε τον σωλήνα αερισμού.

Ο Αλβανός υπήκοος, που συνελήφθη αλλά παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία φρουρούμενος, μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές. Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και τα έστειλαν για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το σύστημα χτύπησε «κόκκινο». Αυτό καθώς ο 60χρονος που ήταν στον ίδιο θάλαμο με τον άτυχο ηλικιωμένο, είχε φάκελο για δύο σοβαρές υποθέσεις. Η πιο πρόσφατη (σ.σ. το 2019) αφορά καταγγελία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, ενώ η δεύτερη (σ.σ. το 2006) έχει να κάνει με πρόκληση σωματικής βλάβης σε άλλο άτομο μετά από καυγά. 

«Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, στη κλινική επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού και ο θανόντας, που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή», γράφει η αναφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Κάπως έτσι οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν βέβαιοι πως ο Spiro M. προέβη στην εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος άνδρας. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA