Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή να προχωρήσει άμεσα στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες σχετικά με τους «περίεργους», όπως αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα, 68 θανάτους ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης, Γεώργιο Σαμπαντσή.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε στον κύριο Σαμπαντσή το φάκελο με τα εν λόγω δημοσιεύματα, ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα λόγω της σοβαρότητας των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε όποιες ενέργειες κρίνει.

Ζητά, παράλληλα, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης να εποπτεύσει ο ίδιος της ανακριτικής έρευνας, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να διενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA