Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, χωρίς μουσική και με sms, ενώ η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών παρατείνεται έως τις 23:00.

Όπως επισήμανε, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαραδαλιάς θα επιτραπεί στα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χωρών - υπό τους όρους που έχουν τεθεί - και μόνο για καθήμενους, ενώ δεν επιτρέπεται καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ, με τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ να κλείνουν το αργότερο στις 22:45.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11 ακριβώς», διευκρίνισε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Σήμερα οι διευκρινίσεις από τα υπουργεία

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σήμερα θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, ο κύριος Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6. Ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

«Βροχή» οι κρατήσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες

Δεν κρύβουν την ανυπομονησία τους να επιστρέψουν σε εστιατόριακαφετέριες και ταβέρνες χιλιάδες πολίτες, με τα τηλεφωνήματα να πέφτουν «βροχή», καθώς θέλουν να ενημερωθούν για το πώς θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα του Πάσχα η εστίαση.

Οι πελάτες θέλουν να μάθουν πόσα άτομα μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και σε τι απόσταση ενώ, αρκετοί είναι αυτοί που με τον φόβο ότι ίσως να μην βρουν κάποιο τραπέζι, σπεύδουν να κάνουν κράτηση και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εστιατόρων οι κρατήσεις για τη Δευτέρα του Πάσχα έχουν φτάσει το 30%-40%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA