Μενού
  • Α-
  • Α+

«Βροχή» πέφτουν τα τηλέφωνα σε εστιατόρια, καφετέριες και ταβέρνες από πελάτες που θέλουν να ενημερωθούν για το πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα του Πάσχα, πρώτη ημέρα που επανεκκινεί η εστίαση.

Οι πελάτες θέλουν να μάθουν πόσα άτομα μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και σε τι απόσταση ενώ, σύμφωνα με τον Alpha, οι κρατήσεις έχουν «πάρει φωτιά». Αρκετοί είναι αυτοί που με τον φόβο ότι ίσως να μην βρουν κάποιο τραπέζι, σπεύδουν να κάνουν κράτηση και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εστιατόρων οι κρατήσεις για τη Δευτέρα του Πάσχα έχουν φτάσει το 30%-40%.

Διαδημοτικές μετακινήσεις και SMS στο 13033: Ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα

Ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, με απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων αναμένεται να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πέραν της άρσης στους περιορισμούς των διαδημοτικών μετακινήσεων, ερώτημα αποτελεί το αν θα καταργηθεί ή όχι τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου το υποχρεωτικό SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, μετά και την επαναλειτουργία της εστίασης

Μέχρι τις 23:00 η κυκλοφορία μετά το άνοιγμα της εστίασης

Παράλληλα, από τις 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα ξεκινά στις 23.00, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για ντελίβερι και take away και πέραν του ωραρίου αυτού. Στο πώς θα γίνει το επερχόμενο άνοιγμα της εστίασης αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί η ΚΥΠ που θα περιγράφει πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Θα λειτουργήσουν αρχικά μόνο οι επιχειρήσεις με εξωτερικούς χώρους, μόνο με καθήμενους πελάτες, και με ανάλογα του χώρου τραπεζοκαθίσματα. Θα πάμε έτσι για ένα διάστημα, να δούμε πώς συμπεριφέρονται και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο επιδημιολογικά. Ό,τι είναι σε καφέ, θα ανοίξει, και θα λειτουργήσει στους εξωτερικούς του χώρους. Εμείς θέλουμε τα υγειονομικού τύπου καταστήματα που χαρακτηρίζονται ως εστίασης, να λειτουργήσουν. Υπάρχουν κενά με τους κωδικούς δραστηριότητας, και σήμερα θα καταλήξουμε στο πλαίσιο», εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο Mega.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA