Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ανέλυσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Βασίλης Κικίλιας επέστησε την προσοχή για το επόμενο διάστημα ειδικά στις παραγωγικές ηλικίες, τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού για το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ ανακοίνωσε πως σήμερα θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε 24 ώρες αλλά και πως επίσης σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις, με 1.500 -εν πλήρη λειτουργία- εμβολιαστικά κέντρα.

Τέλος Μαΐου θα ξεπεράσουμε τους 5 εκατ. εμβολιασμούς

«Μέσα στον μήνα Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το εμβόλιο είναι ένα δώρο που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε» ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως: «Το πρόγραμμα του εμβολιασμού θα κορυφωθεί τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με τις ελεύσεις εμβολίων, οδεύουμε στον μεγάλο στόχο. Να μπορούν όλοι οι ενήλικες ως τότε να βρουν εμβόλιο και να εμβολιαστούν. Αυτή η δυνατότητα είναι ένα δώρο της επιστήμης απέναντι σε μια θανατηφόρα πανδημία».

Παράλληλα, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά, ενώ τόνισε, επίσης, ότι φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είπε πως σήμερα, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 90.000 εμβολιασμοί και αναμένεται η μέρα να κλείσει με περίπου 110.000 «τσιμπήματα», που θα είναι βέβαια και το απόλυτο ρεκόρ μέχρι στιγμής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA