Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης βρέθηκε στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρήγορη Αρναούτογλου και μίλησε για τα 33 χρόνια που βρίσκεται στον ΑΝΤ1, την απόφασή του να αφήσει το BBC, τους πολέμους που έχει καλύψει αλλά και τον συνάδελφο και φίλο του, Γιώργο Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε πρόσφατα, τον οποίο χαρακτήρισε «άφοβο, ατρόμητο και αλύγιστο στον κίνδυνο».

«Δουλέψαμε πολλά χρόνια με τον Γιώργο Καραϊβάζ στον ΑΝΤ1 και βυθίστηκε στο πένθος όλη η δημοσιογραφική οικογένεια του ΑΝΤ1 γιατί παρότι ήταν τα τελευταία χρόνια στο Star, ήταν ένας φίλος, δουλέψαμε μαζί πολλά χρόνια, είχε δημιουργήσει ανθρώπινες σχέσεις. Κρατούσε τις ανθρώπινες σχέσεις κι ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ήταν σοκ. Ήταν σοβαρός άνθρωπος, κοιτούσε τη δουλειά του, ερευνητικός βέβαια, γιατί κοιτούσε λεπτομέρειες αλλά ήταν άφοβος, ατρόμητος και δεν λύγιζε στον κίνδυνο», είπε αρχικά ο Νικόλας Βαφειάδης.

«Πολλές φορές έλεγε καθαρά, "αν σας ενόχλησα ελάτε να με σκοτώσετε". Δεν λογάριαζε κόστος. Έλεγε τη γνώμη του ή έδινε το ρεπορτάζ του καθαρό κι αυτό έχει πληρώσει.Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως έφτασε σε αυτό το σημείο να τον σκοτώσουν με αυτό τον άνανδρο τρόπο. Πρέπει να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση γιατί ήταν ένα μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας. Δεν θα το αφήσει έτσι αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος».

Ο λόγος που έφυγε από το BBC και τα 33χρόνια στον ΑΝΤ1

Επιπλέον ο Νικόλας Βαφειάδης μίλησε για τα 33 χρόνια που είναι στον ΑΝΤ1 και τον λόγο που έφυγε από το BBC, που ήταν ότι πίστεψε στο «όραμα» του Μίνωα Κυριακού. «Είδα ότι το όραμά του για να ξεκινήσουμε την τηλεόραση είναι ένα όραμα που θα το φέρει σε πέρας γιατί τα πρώτα δείγματα είχαν δοθεί από το ραδιόφωνο, όπου ξεκίνησε μετά από τους άλλους και τους ξεπερνούσε στην πορεία τον έναν μετά τον άλλον και έγινε κορυφαίος ο σταθμός ο ΑΝΤ1 και απεδείχθη στην πορεία ότι είχα δίκιο», δήλωσε και προσέθεσε ότι έχει μείνει στον ΑΝΤ1 33 χρόνια παρόλο που του έκαναν και προτάσεις με διπλά λεφτά και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου. 

Τι είπε για τους πολέμους που έχει καλύψει δημοσιογραφικά

Το χρονικό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο την Παρασκευή 9 Απριλίου. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή, διέφυγαν και αναζητούνται από τις Αρχές.

Εξετάζονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας στα οποία φαίνονται οι δύο δράστες, καταθέσεις αλλά και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα που είχε ο δημοσιογράφος προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Η αστυνομία πάντως κάνει λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» για το οποίο ωστόσο η αιτία παραμένει άγνωστη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA