Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα έρευνα για άλλη υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη ξεκινά σήμερα στο τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, έχει καταρτιστεί ήδη κατάλογος μαρτύρων, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά του γνωστού παρουσιαστή.

Ειδικότερα, από σήμερα Παρασκευή (7/5), όπως ειπώθηκε στο ρεπορτάζ, θα ξεκινήσει η κλήση μαρτύρων από τις αστυνομικές αρχές. Ο κατάλογος είναι έτοιμος και περιλαμβάνει υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, που είχαν έρθει σε επαφή με τον Μένιο Φουρθιώτη κατά τις επισκέψεις του στο υπουργείο, όπου - σύμφωνα με τον κ. Βρούτση - ο παρουσιαστής είχε απαράδεκτες συμπεριφορές.

«Υπάλληλοι που έκλαιγαν»

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε μιλήσει για περιστατικά που έγιναν τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο τρόπο, πιέσεις και απειλές στο υπουργείο», καθώς και για «κλωτσιές και υπαλλήλους που έκλαιγαν» όταν άκουγαν τις απειλές του Μένιου Φουρθιώτη.

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα τεράστιο "ευχαριστώ" στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου», είχε πει ο πρώην υπουργός.

Έρευνα και από την Οικονομική Εισαγγελία

Επίσης, πριν από λίγες εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει τελέσει αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης. 

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μπαρδάκη ήταν οι δηλώσεις - καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε δηλώσεις του «φωτογράφισε» τον εκδότη ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση είσπραξης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς δήλωνε μισθούς έως και 80.000 ευρώ μεικτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA