Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Άρση lockdown: Ανοίγουν στις 14 Μαΐου τα μουσεία, στις 21 οι κινηματογράφοι και 17 οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Μια σειρά δραστηριοτήτων που επανεκκινούν ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της άρσης του lockdown

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για τους επισκέπτες τα μουσεία, στο πλαίσιο της άρσης του lockdown λόγω κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στις 21 Μαΐου ανοίγουν και πάλι οι θερινοί κινηματογράφοι και στις 28 τα υπαίθρια θεάματα.

Οριστικά στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το Reader.gr. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποφάσεις για την εστίαση αλλά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία.

Αναλυτικά τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν ξανά:

  • Μουσεία με άνοιγμα στις 14/05/2021 βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
  • Θερινά σινεμά - Κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους στις 21/05/2021 με ποσοστό 75%.
  • Ζωντανό θέαμα - ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους στις 28/05/2021. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί  σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.
  • Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1 από 17/05/2021

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς, επανέλαβε πως από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Και προσέθεσε: «Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Lockdown #Κορονοϊός #κινηματογράφος #Θέατρο #βρεφονηπιακοί σταθμοί #Εστίαση