Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σινεμά, θέατρα, συναυλίες: Πότε «ανοίγει» ο Πολιτισμός

«Πράσινο φως» στο άνοιγμα του Πολιτισμού έδωσε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η κυβερνητική πρόταση για έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων (συναυλιών) σε ανοιχτά θέατρα, αλλά και επαναλειτουργία των θερινών σινεμά και μουσείων υιοθετήθηκε, όπως αναμενόταν, από την επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα εξετάζοντας τα τελευταία βήματα προς την καθολική άρση του lockdown.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς - με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων - ανοίγουν από 14/5 τα μουσεία, από 21/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%, ενώ από 28/5 θα επιτρέπονται οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα, με πληρότητα 50% και αποκλειστικά για καθήμενους.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά τα ζωντανά θεάματα, η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού. ενώ από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα ωδεία με αναλογία 1 προς 1.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για επανεκκίνηση των παραπάνω δραστηριοτήτων έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Τετάρτης (5/5) σύμφωνα με τις οποίες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στο λιανεμπόριο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση ειδικό πρωτόκολλο.
  • Από 10 Μαΐου, επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Lockdown #Κορονοϊός #Θέατρο #κινηματογράφος