Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα και την παρέπεμψε για ανθρωποκτονία, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Μέσα στις σελίδες του εγγράφου έρχονται νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο που έδρασε η 36χρονη. 

Σύμφωνα με το STAR το βούλευμα αναφέρει ότι η 36χρονη ανέπτυξε αισθήματα μίσους κατά της Ιωάννας λόγω ερωτικής τους αντιζηλίας, καθώς την θεώρησε υπεύθυνη για την ατυχή εξέλιξη προσωπικής της σχέσης. Από τότε και έπειτα άρχισε να την παρακολουθεί. Μάλιστα γείτονες της Ιωάννας είδαν τέσσερις φορές την 36χρονη να περιφέρεται στη γειτονιά, μήνες πριν την επίθεση.

Στη συνέχεια το βούλευμα σημειώνει πως η 36χρονη είχε αποφασίσει σε ψυχική ηρεμία να τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση γνωρίζοντάς τις επιπτώσεις των πράξεών της. Η 36χρονη μια μέρα πριν την επίθεση έκανε και πρόβα για το πως θα τελέσει το έγκλημα. Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι βλάβες που έχουν προκληθεί στην άτυχη Ιωάννα καθώς το βούλευμα αναφέρει ότι κάηκε καθολικά το αριστερό αφτί της.

Πώς περιγράφει ο δικηγόρος της Ιωάννας τη ζωή της

«Η Ιωάννα είναι μόνιμα στο σπίτι και δεν μπορεί να βγει στο φως» ανέφερε, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να επανέλθει μετά την άγρια επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020. Το ένα της αφτί έχει εξαφανιστεί, το μάτι της έχει πρόβλημα, κυκλοφορεί μόνιμα με μάσκα, δεν κάνει να εκτεθεί στο φως γιατί πονάει πάρα πολύ, έχει κάνει ήδη 8 χειρουργεία και πρόκειται να κάνει πάρα πολλά ακόμα. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι θα κάνει άλλα 10 χειρουργεία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κύριος Λύτρας υπογράμμισε ακόμη πως η Ιωάννα δεν εργάζεται, δεν πληρώνεται και «είναι είναι ένα κορίτσι με ελάχιστα χρήματα». «Ένα νέο κορίτσι κλεισμένο μες στο σπίτι, με αφόρητους πόνους, να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σχεδόν ένα χρόνο μετά», προσέθεσε.

«Ούτε σε ταινία»

Ο δικηγόρος του θύματος ανέφερε, παράλληλα, πως η κατηγορούμενη «την παρακολουθούσε, είχε βάλει GPS, είχε κάνει πρόβα του εγκλήματος, είχε πακιστανικό τηλέφωνο για να μην την εντοπίσουν, είχε μεταμφιεστεί». Ούτε σε ταινία», τόνισε, κάνοντας λόγο για ζήλεια και μίσος.  Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει την κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο Απόστολος Λύτρας επισήμανε πως η 36χρονη «είχε ισχυριστεί ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να της κάνει απλά ζημίες, αλλά το βούλευμα αναφέρεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα, που λιώσανε οι τοίχοι όπου ακούμπησε το υγρό με αποτέλεσμα να έχει συμβεί αυτή η βλάβη στην κοπέλα».

«Αναμενόμενη η παραπομπή για απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Υπενθυμίζεται πως για «απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη» έκανε χθες λόγο ο δικηγόρος της 36χρονης, σχολιάζοντας την παραπομπή της σε δίκη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας «Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς», προσέθεσε, τονίζοντας πως «ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA