Μενού
  • Α-
  • Α+

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται να δικαστεί με το υπ’αριθμ 1510/2021 βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών η 36χρονη που έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Αυτό σημαίνει πως με βάση το σκεπτικό του βουλεύματος, η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα της.

Σχολιάζοντας την απόφαση του συμβουλίου, ο Σάχης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της 36χρονης, σημείωσε πως η παραπομπή της εντολέως του «για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη».

«Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς», προσέθεσε, τονίζοντας πως «ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί».

Λύτρας: Όλοι έχουν καταλήξει στο ίδιο

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας επιβεβαίωσε την παραπομπή της κατηγορούμενης με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και προσέθεσε σχετικά:

«Είναι σημαντική εξέλιξη γιατί ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη, το ίδιο και ο εισαγγελέας που έκανε πρόταση προς το συμβούλιο, αλλά και το συμβούλιο - το οποίο αποτελείται από εμπειρότατους δικαστές - όλοι έχουν καταλήξει στο ίδιο, δηλαδή ότι η κατηγορουμένη είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA