Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία προκάλεσε, χθες, η νέα θρόμβωση που υπέστη 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα της Κρήτης που είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό με AstraZeneca στις 10 Μαΐου. Την Κυριακή ο άνδρας υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη για δεύτερη φορά σε επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο AstraZeneca: Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα

Μιλώντας στο Οpen, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης διευκρίνισε πως είναι καλύτερα στην υγεία του, ενώ αντιμετωπίζει πλέον πόνο στο λαιμό και πρήξιμο, ενώ βρίσκεται υπό αγωγή και θα συνεχίσει να νοσηλεύεται. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ - όπου παρακολουθείται - είναι, πλέον, βέβαιη πως η περιπέτεια με τις δύο θρομβώσεις μέσα σε 6 ημέρες οφείλονται στο εμβόλιο της AstraZaneca, κάτι που αποδεικνύουν και όλες οι σχετικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν. 

Ο κύριος Μεταξάκης δήλωσε, παράλληλα, πως δεν φοβόταν να εμβολιαστεί, αλλά αντίθετα ήθελε να κάνει το εμβόλιο για να προστατευτεί από τον κορονοϊό, ενώ για την ώρα δεν έχει λάβει σαφείς οδηγίες για το αν θα πρέπει να εμβολιαστεί ξανά - αν και ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο.

Αναμονή για τη γνωμοδότηση του ΕΟΦ

Υπενθυμίζεται πως η περίπτωση του 35χρονου δεν έχει συζητηθεί ακόμα από την ειδική επιτροπή του ΕΟΦ, αλλά μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι η θρόμβωση είναι μέσα στις παρενέργειες που δημιουργεί το εμβόλιο της Astrazeneca.

Για να αποφανθούν οι ειδικοί που εξετάζουν την περίπτωση του 35χρονου εάν το εμβόλιο προκάλεσε τις θρομβώσεις, χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις. Ήδη έχουν σταλθεί δείγματα σε εργαστήρια και αναμένονται οι απαντήσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνηση του ΕΟΦ και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA