Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις 10 Μαΐου. Αυτήν τη φορά υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη (δεύτερη φορά) σε επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμα: Θρόμβωση 11 μέρες μετά το AstraZeneca - Συγκλονίζει η μαρτυρία 35χρονου: «Έτσι γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, όμως το νέο περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στο περιβάλλον του. Αρχικά ο 35χρονος είχε εμφανίσει συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και κινδύνευσε να χάσει το πόδι του. Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο.

Τι λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του 35χρονου είπε στον ΣΚΑΙ: «Σήμερα είναι καλά, χτες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Μας είχαν πει πάμε για ακρωτηριασμό». Όπως εξήγησε, ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. «Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Αλλά πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν», σημείωσε. 

Για τη φυσική κατάσταση του άνδρα πριν από τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα. Επίσης, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα. «Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό», προσέθεσε.

Υπογράμμισε όμως ότι «είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια».

Το χρονικό

Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Αρχικά, είχε ορισμένα συνηθισμένα συμπτώματα, τα οποία όμως πέρασαν. Ωστόσο, μέσα σε 11 μέρες, και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι. Οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου έκανε επέμβαση.

Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Αναμένονται οι εξετάσεις αίματος που θα δώσουν λεπτομερείς απαντήσεις. Ο άνδρας - πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ - ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA