Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διαταγή του αρχηγείου Πυροσβεστικού σώματος την Τρίτη που θέτει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ως απαραίτητο σε όλους όσοι υπηρετούν στην ΕΜΑΚ, άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για το ποιοι θα ακολουθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η συζήτηση για το ποιοι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά θα γίνει από τον Σεπτέμβριο και στο κάδρο μπαίνουν οι υγειονομικοί, που μπορεί να είναι οι πρώτοι.

Διαβάστε ακόμη: Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κρατική υπηρεσία

Έπειτα από τη δημοσιοποίοηση του εγγράφου υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις, όπως εκφράστηκαν από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε κατά την παρουσία της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες του Reader.gr ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τα κυβερνητικά στελέχη έχει ορίζοντα τον επόμενο Σεπτέμβριο και δεν θα ανατραπεί. Οι υγειονομικοί είναι η ομάδα που πιθανότατα θα κληθεί πρώτη να εμβολιαστεί πλήρως.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα γίνει το φθινόπωρο, καθώς τώρα είναι όλοι μέσα στη μάχη και δε θέλουμε να δημιουργήσουμε εστίες σύγκρουσης στον χώρο της υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, βάζοντας ουσιαστικά μία άνω τελεία στη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τι ισχύει για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

Την ίδια στιγμή, πέρα από το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπάρχει ανοικτή και η συζήτηση για τα προνόμια που θα μπορούν να απόλαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι πληροφορίες του Reader.gr αναφέρουν πως  σκοπός της κυβέρνησης και της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί είναι η συγκεκριμένη συζήτηση να ξεκινήσει κατ' ουσίαν από τον Αύγουστο και το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA