Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μας ενοχλεί η απειλή», «είναι απορημένοι οι συνάδελφοι», «δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα πρέπει να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Τι ισχύει για τα προνόμια στους εμβολιασμένους - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί και σημείωσε ότι διαφωνεί με τη διατύπωση της απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ. Κανείς δεν αρνείται να εμβολιαστεί, υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

«Ελάχιστο ποσοστό»

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στην Πυροσβεστική απάντησε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

Το σχετικό έγγραφο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που παρουσιάστηκε την Τρίτη (18/5) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν «μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό». Σε αντίθετη περίπτωση, θα δρομολογείται η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους που θα έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εμβολιάζονται, θα απομακρύνονται και θα αντικαθίστανται.

Από την πλευρά του, το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς η ΕΜΑΚ αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επέμβει σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τον εμβολιασμό να εξασφαλίζει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία της. Επίσης, το αρχηγείο ξεκαθαρίζει πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από την υπηρεσία, απλώς μεταφέρονται σε άλλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA