Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός υπαλλήλων κρατικής υπηρεσίας είναι γεγονός. Με διαταγή του την Τρίτη (18/5) το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρει ότι όλοι όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Συναγερμός από την αύξηση 198% στα λύματα στα Χανιά – Πτώση 3% στην Αττική

Το σχετικό έγγραφο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και η διαταγή αναφέρει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν «μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό». Σε αντίθετη περίπτωση, θα δρομολογείται η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους που θα έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εμβολιάζονται, θα απομακρύνονται και θα αντικαθίστανται.

Οι υπάλληλοι έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν και ένα περιθώριο μόλις τριών ημερών για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους. Το έγγραφο αυτό συνιστά την πρώτη επιβολή του εμβολιασμού ως προϋπόθεση εργασίας στη συγκεκριμένη ειδικότητα, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε με τους υγειονομικούς. Επίσης, προκύπτει το ερώτημα τι θα συμβεί με όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους και από ποιους θα αντικατασταθούν, μιας και πρόκειται για άνδρες και γυναίκες με ειδική εκπαίδευση. Συνολικά, 450 άτομα υπηρετούν και στις 8 ΕΜΑΚ της χώρας.

Από την πλευρά του, το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς η ΕΜΑΚ αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επέμβει σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τον εμβολιασμό να εξασφαλίζει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία της. Επίσης, το αρχηγείο ξεκαθαρίζει πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από την υπηρεσία, απλώς μεταφέρονται σε άλλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA